Kutlamalar kapsamında okulun matematik öğretmenleri, öğrencilere matematiği sevdirmek ve yaşayarak öğretmek amacıyla ‘Pi Günü Pastası’, ‘Pi Kızı’ ve ‘Pi İle Başlayan Kelime Yarışması’ düzenledi. 9-10. ve 11. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte objektiflere de renkli görüntüler yansıdı. Yarışmalar öncesinde günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yapan matematik öğretmeni Aysun Çetin, “Pi Günü’nün 3. ayın 14 ünde kutlanmasının nedeni; Pi’nin yaklaşık değerinin 3.14 olması” dedi.

 

‘Pİ GÜNÜ’ PASTA YARIŞMASI

Konuşmaların ardından ‘Pi Günü’ne özel olarak hazırlanan kutlamalara geçildi. Bu kapsamda da öğrenciler ilk olarak ‘Pasta Yarışması’nda birbirlerine rakip oldu. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı yarışmada yapılan pastalar; görsellik, tat ve pi ile uyumuna göre değerlendirildi. Matematik öğretmenlerince değerlendirilen pastalar arasında, 10/Fen Sınıfı’ndan Nazife Nur Köksal birinci, 10/C Sınıfı’ndan Neslihan Sarıhan ikinci olurken, 10/A’dan Büşra Tuzcu ve 11/A Sınıfı’ndan Şule Nur Öğütçü üçüncülüğü paylaştı. Dereceye girenlere ödül verildi.

 

GÜNÜN ‘Pİ KIZI’ DA SEÇİLDİ

Öğrencilerin bir dairenin çapı ve çevresinde adımlarınısayıp, dairenin çevresindeki adımların çapındaki adım sayısına bölünmesiyle Pi sayısına en yakın çıkan adım sayısına sahip olan öğrencilerin kazanacağı ‘Pi Kızı Yarışması’na 10. sınıftan 15 öğrenci katıldı. Sonuçların değerlendirilmesinin ardından 10/Fen Sınıfı’ndan Büşra Canan Aslan birinci olarak, günün ‘Pi Kızı’ seçildi. Birincili olduğu açıklanan Aslan’ın, büyük sevinç yaşadı.

 

‘Pİ’ İLE BAŞLAYAN KELİMELER

İkişer kişilik grupların ‘Pi’ ile başlayan kelimeleri sıraladığı yarışmaya; 9. sınıflardan 16 öğrenci katıldı. Altı grup arasındaki etkinlikte ardı ardına kelimeler üretildi. Yarışmada, izleyici koltuğunda oturan öğrenciler arkadaşlarını alkışlarıyla desteklerken, salondan kahkahalar da yükseldi. Yarışmada 9/A Sınıfı’ndan Nur Efşan Bayhan birinci oldu. Müzik eşliğinde tempolu süren yarışmada kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler sunuldu.