Burç Öge İlk ve Ortaokulu, Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu, Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi birlikte Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi’nde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışmada öğrencilere, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda şubat ayına kadar matematik derslerinde işlenen konulardan oluşan sorular yöneltildi. 150 dakikalık bir sürede toplam 35 soruyu yanıtlamaya çalışan adaylar, büyük heyecan yaşadı.

 

“OLİMPİLATLARA ÖĞRENCİ SEÇECEĞİZ”

‘Ödüllü Matematik Yarışması’ ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, etkinliğe Adana genelinde toplam bin 900 öğrencinin katıldığını belirterek, “Yarışmayı düzenlemekteki amacımız; ‘Matematik Olimpiyatları’ için öğrenci seçmek ve onları en iyi şekilde bu olimpiyatlara hazırlamak” dedi. Sözeri, yarışmada ilk 100’e girenlerler ikinci aşamada yer almaya hak kazanacağını belirtti.

 

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM FIRSATI

Yarışma sonuçlarının Burç Okulları’nın resmi internet sitesinde açıklanacağını kaydeden Sözeri, “Dereceye giren öğrencilerimiz, ‘Olimpiyat Sınıfları’nda 5. sınıftan lise son sınıfa kadar Özel Burç Okulları’nda ücretsiz eğitim-öğretim görme fırsatı bulacak. Ayrıca sınavlarda başarılı olan öğrencilere madalyaların yanı sıra IPAD, notebook bilgisayar ve tablet PC hediye edeceğiz” diye konuştu.