Büyükaslan yaptığı açıklamada Zabıtalar, Belediyelerin gözü ve kulağıdır. Halkın huzur ve düzeni için mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet eden önemli bir teşkilattır. Adana genelinde faaliyetlerini sürdüren zabıta arkadaşlarımız, kentimizin her köşesinde görevi gereği halkla iç içedir. Sorunların çözümü konusunda gece-gündüz demeden günün 24 saati özveriyle görev yapmaktadır. Başta vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıda tüketimi olmak üzere, ilgi alanına giren her konuda büyük bir hassasiyetle görevini ifa etmektedirler. dedi

Zabıta arkadaşlarımızın ekonomik, sosyal hakları bakımından gerekse de özlük hakları bakımından sorun yaşadığını ifade eden Büyükaslan, "Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli, gece gündüz demeden görev yapmakta, buna karşılık gerçek emeklerinin çok altında maaş almaktadırlar. Bir anlamda kamu düzeninin sağlanması görevini yerine getiren zabıta çalışanları, bu görevleri sırasında oldukça sık şekilde saldırıya uğramaktadırlar. Kimi zaman yaralanmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanan saldırılara maruz kalmaktadırlar. Ayrıca, asli görevleri arasında yer almayan birçok işi yapmaları istenmektedir" dedi.

Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Zabıta Teşkilatı, birçok olumsuzluğa, yeri geldiğinde karşılaştığı imkânsızlıklara rağmen görev alanlarında vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bu teşkilat iki asra yaklaşan ömrüyle, halkımızın sağlığı ve huzurunun korunması anlamında büyük bir görev ve sorumluluk üstlenmiştir. Bu duygu düşüncelerle tüm zabıta personeli arkadaşlarımızın Zabıta haftasını kutluyorum’’açıklamasında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Akyıl, ise yaptığı konuşmasında zabıtaların problemlerinin Adana’da lokal problemler olduğunu belirterek,Zabıta arkadaşlarımız cansiper halinde Ana caddelerde mücadele ediyor. İlçe Belediyelerle birlik ve beraberlik sağlanması için İlçe zabıta birimleriyle beraber hareket edeceğiz. Zabıta arkadaşlarımızı kucaklamamız gerek. Zabıtanın bir spor yapacak alanı yok,Ailesiyle gideceği güvenli yerler yok,,Barınma ve lojmanla ilgili zorunlar çok, Moral eğitim merkezi yok,İlçe belediyelerimizle birlikte hareket ederek gücümüzü vatandaşlara hissettireceğiz.sorunların çözümü için önümüzdeki günlerde ilçe zabıta birimlerimizle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunacağız’’şeklinde konuştu.Büyükaslan ziyaretinin ardından zabıta personellerine lokum dağıtarak günlerini kutladı.