Çukurova’yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve önemli bir bölge olarak gördüklerini belirten Büyükelçi Wölfer, “Verdiğimiz bu önemin sonucu olarak buradayız. Adana’da sanayi bölgesi ile ilgili görüşmeler yapacağız. Amacımız iki ülkeyi daha da yakınlaştırmak. Bölgesel olarak da işbirliklerinin artmasını arzuluyoruz. Mersin’de karşılıklı yatırım olanaklarını konuştuk. Çukurova ile bir bağ oluştu. Bundan sonra da bu bağ güçlenecek” dedi.

            Adana’da üretilen otobüslerin Viyana’da kullanıldığını, Avusturya’da üretilen makinelerin Adana’da plastik ürünler üreten fabrikalarda bulunduğunu anlatan Büyükelçi Wölfer, mevcut ilişkileri yeterli görmediklerini ve daha da iyi olması için çaba harcadıklarını kaydetti.

            Büyükelçi Wölfer karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirilmesi için Zihni Aldırmaz’dan fikir almak istediklerini de ifade etti.

            Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da ziyaretten duyduğu mennuniyeti dile getirerek, konuk Büyükelçi’ye Çukurova ile ilgili bilgiler verdi.

            Zihni Aldırmaz, şunları söyledi:

            “Çukurova ile ilgili bakış açılarımız birbirine benziyor. Biz de bölgesel işbirliğine büyük önem veriyoruz. Geçmişte Çukurova tek vilayetmiş ve sonradan ayrı kentler oluşmuş. Burası dünyanın en büyük ovalarından biri. Türkiye’de sanayi kültürünün merkezi olan bir kent. Sağlık turizmi açısından da önemli bir bölge. Çukurova’yı tanımak Türkiye’yi tanımaktır. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetlere açılan pencere. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesinden mutluluk duyarız.”

            Zihni Aldırmaz ziyarette Büyükelçi Wölfer’en Toroslara özgü el dokuması kilim hediye etti.