Havaalanı’ndan D-400’e çıkan noktadaki binayla ilgili de mal sahibiyle uzlaştıktan sonra, ekim sonu, kasım başında bulvarın tam teşekküllü olarak hizmete gireceğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Kuzey-güney hattında Adana’da yeni bir trafik askı oluşacak. İnşallah bu bulvar açıldıktan sonra, kuzey-güney hattı önemli ölçüde rahatlayacak” diye konuştu.


ALGEÇİT TÜNELLERİ VE BULVARLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Şehit Mehmet Özer Caddesi’nden gelip, Trafik Kavşağı’na doğru geçen aksta bulunan B ve C  kolu tünelerinin uzunluğu 281 metre. Trafik Kavşağı’ndan gelen ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dönen D kolu tünelinin uzunluğu ise 293 metre. B ve C kolu tünellerinin içten içe genişliği 28 metre. D kolu tünelinin genişliği ise 9 metre. Tünellerin yüksekliği de 5 metre 30 cm.  B ve C kolu tünelleri gidiş geliş bulvar konumunda. D tüneli sadece gidiş kolunda hizmet verecek ve Trafik Kavşağı’ndan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na çıkacak. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, incelemelerin ardından halkla ve bölge muhtarlarıyla sohbet etti, çay içti.