İnşaat yapmak için ya da başka nedenlerle vatandaşların kesmek zorunda kaldığı ağaçları özel araçlarla söken ve taşıyarak uygun yerlere diken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, doğaya ve çevreye karşı duyarlılığını bu uygulaması ile gösteriyor.
3 ANIT AĞAÇ KORUMA ALTINDA
Toros Mahallesi’nde bir vatandaşın inşaat yapmak için kesmek zorunda kaldığı 250 yıllık dut ağacı kökünden sökülerek Çobandede Parkı’na dikildi ve koruma altına alındı.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün çalışması bununla sınırlı kalmadı. Aynı gerekçelerle kesilmekten Gürselpaşa Mahallesi’ndeki 500 yaşındaki dut ağacı da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından kurtarıldı. Anıt ağaç yine aynı yöntemle yerinden söküldü ve Çobandede Parkı’na dikildi.
Büyükşehir Belediyesi benzeri uygulamayı Karaisalı’dan getirdiği zeytin ağacı için de yaptı. Zeytin ağacı son düzenlemelerde Adana’nın prestij mekanlarından biri haline getirilen Şinasi Efendi Caddesi’nin girişine dikilerek, caddeye ayrı bir görsellik kazandırıldı.
ZİHNİ ALDIRMAZ’DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Adanalılara çağrıda bulunarak, “Vatandaşlarımız eğer geçerli nedenlerle ağaçlarını kesmek zorunda kalmışlarsa bunu yapmasınlar ve bize haber versinler. Ekiplerimiz gelir ve ağacı kesilmekten kurtararak, Adana’nın uygun yerlerine dikerler. Vatandaşlarımız bize ulaşmak isterlerse Büyükşehir Alo 153 hattını kullanabilirler” dedi.