Adana Valiliği’nce yapılan açıklamada, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, yapımına 03 Temmuz 2013 tarihinde başlanan Atilla Altıkat Köprülü Kavşağı’ndaki çalışmaların, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ASKİ) ait prefabrik kanalizasyon hattının, tekniğine uygun yapılmamasından dolayı pis su gelmesi nedeniyle 21 Ekim 2013 tarihinde durdurulmasının ardından, kavşak düzenleme çalışmalarının 27 Ekim 2013 tarihinde aynı nedenden dolayı bir kez daha durdurulduğu bildirildi.

Atilla Altıkat Köprülü Kavşağındaki düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldığı, ancak 01 Kasım 2013 tarihinde trafiğe açılması planlanan kavşağın, tekniğine uygun olarak yapılmaması nedeniyle ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait kanalizasyon hattından pis su gelmeye devam etmesi üzerine durdurulduğuna dikkat çekildi.

Proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalarda,  kavşaktaki yan yolların asfalt seviyesinde tamamlandığı, ana yoldaki kazı çalışmalarının bitirildiği ve üst yapı çalışmalarının tamamlanarak, ana yolun 01 Kasım 2013 tarihinde trafiğe açılmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, “27 Ekim 2013 tarihinde ASKİ’ye ait kanalizasyon hattından,  yine tekniğine uygun olarak yapılmamasından dolayı oluşan arızadan kaynaklı olarak, tekrar pis su gelmesi üzerine kavşak çalışmaları bir kez daha durdurulmuştur. ASKİ Genel Müdürlüğü’nden alınan 28.10.2013 tarihli yazıda, söz konusu arızanın, Celal Bayar Köprüsü ile Atilla Altıkat Köprülü Kavşağı arasında kalan prefabrik hatlarının, imalatları tamamlanmış olan yan yolun kazılarak onarımının gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Bu nedenle, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün onarım çalışmalarını tamamlamasını müteakip, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nce sürdürülen Atilla Altıkat Köprülü Kavşak Düzenleme çalışmalarının hızla tamamlanarak, kavşağın trafiğe açılması planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.