Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nce Bilgi Küpü başlığıyla düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri sürüyor.  “Sunum Teknikleri ve Uygulaması” konulu hizmet içi eğitim semineri Seyhan Oteli’nde yapıldı. 

Kişisel Gelişim Uzmanı-Eğitim Direktörü Dinçer Barutcugil’in verdiği seminere, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve personeli yoğun ilgi gösterdi.

“Etkili sunum becerisi, erişkin nasıl öğrenir, etkili sunumdan beklentiler, iletişim kurabilme yeteneğinin getirileri” gibi başlıklarda bilgilendirmeyle başlayan eğitim, “Görsel, işitsel, duyusal hafızanın ve mesajın sunum tekniklerinde önemi, sunum öncesi, sonrası ve sunum sırasında yapılması gerekenler” konularında yapılan açıklamalarla devam etti.

KONUŞMA KORKUSUNU YENME YÖNTEMLERİ

Konuşma korkusunu yenme yöntemleriyle ilgili de bilgi aktaran  Dinçer Barutcugil, provanın önemine vurgu yaptı. Barutcugil, “Sunumun bir amacı olmalı. Sunumun taslak planı hazırlanmalı ve buna uyulmalı. Kaynak malzemelerinin seçimi ve katılımcıların güven duymasını sağlamak, etkili bir sunum için gerekli diğer hususlar” dedi.

Sunumda ilk 3 dakikanın da, dinleyici ve izleyicilerin ilgisini çekmek, sunumun verimliliğini artırmak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Barutcugil, “Kürsüyü kullanma sanatı, beden dili, 45 derece duruş kuralı, ses tonu ve konuşma hızı” gibi başlıkları ayrıntılarıyla irdeledi.

Katılımcıların soru ve düşünceleriyle katıldığı bölüm ise, Büyükşehir personeli açısından hayli verimli geçti.