Adana Büyükşehir Belediyesi'nde bayramlaşma töreni büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.
Kurban Bayramı tatili öncesi mesainin son gününde gerçekleştirilen törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Bin yıllık kardeşliğimizi kendi siyasi hırslarına kurban vermeye çalışanlara, Türk Milleti'ni yok etmeye çabalayanlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.
"TÜRK'ÜN SON VATAN COĞRAFYASINDAYIZ"
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde bayramlaşma töreni Kurban Bayramı öncesi mesainin son gününde gerçekleştirildi. Belediye personellerinin katıldığı törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bir bayrama daha ulaşmanın gönül huzurunu yaşadıklarını belirtirken "Vatan coğrafyasında ay yıldızlı al bayrağımız altında Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki bir bayramı daha idrak edeceğiz. Türk'ün son vatan coğrafyasındayız, bin yılı aşkındır siyasi olarak bu topraklarda yaşayan tek devletiz. Aylardan Ağustos, günlerden Cuma... Ağustos Türk'ün zafer ayıdır, ne mutlu ki milli ve dini bayramlarımız aynı zaman dilimindedir" dedi ve Malazgirt Zaferi'ni Niyazi Yıldırım'ın "Türk Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi Malazgirt: Bizans'ın Türk'e secdesi... Bu ses insanlığa aklın müjdesi bu seste birleşir bütün yürekler...Ya Allah bismillah Allahu ekber..." mısraları ile hatırlattı.
"BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ SİYASİ HIRSLARA KURBAN ETTİRMEYECEĞİZ"
Bayramlarda insanların birbirine daha çok yaklaştığını, paylaşmanın ve dayanışmanın faziletini hissettiklerini ifade eden Başkan Sözlü, Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin teröre karşı ihmaller zinciri olduğunu vurgulayarak "Yalnızca Sur'da 84 evladımız şehit oldu. Türk Milleti'nin, devletin ödediği bedeller bizim şahsi hatalarımızın sonucu olmamalı. Bin yıllık kardeşlik hukuku kimsenin siyasi hırslarına kurban edilmemeli" dedi.
"BELEDİYECİLİK KAMU HİZMETÇİLİĞİDİR"
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bürokrasisi ile çalışanları ile kamuya hizmet noktasında dava arkadaşlığı yaptığını söyleyen Başkan Sözlü, "İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir. Belediyecilik, kamu hizmetçiliğidir. Kocaman sıfatlara şahsen ihtiyaç duymuyorum. Cumhuriyet nesli olarak yaşadığımız toprakları kıymetlendirmek şeref payesidir. Alt yapı hizmetlerinin yanı sıra yaşlı insanlarımızın gönlünü kazandığımız nice hizmetlerimiz var. Milliyetçi Hareket Partisi ile nikahlı bir belediye başkanıyım, bundan kimsenin tereddütü olamaz ancak Adana'ya hizmet gibi bir davamız var ve tüm çalışanlarımızla bu noktada aynı davanın hizmetkarlarıyız. Kaynak sıkıntısı ile hemşerilerimize hizmetten mahrum bırakmayız, enkaz edebiyatı ile mazeret üretmek çalışma prensibimiz değil. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını tebrik ediyorum nice bayramlara birlikte ulaşmayı temenni ediyorum" dedi.
Başkan Sözlü, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi personelleri ile tek tek bayramlaştı.