Nevruz Bayramı kutlamaları münasebetiyle Adana Büyükşehir Belediyesi binası önünde yakılan Nevruz ateşi etrafında halay çeken Adana Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibine Başkan Sözlü de eşlik etti. Nevruz ateşi etrafında çekilen halayın ardından günün anlam ve önemine binaen Başkan Sözlü öncülüğünde, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu demir dövdü.


BAŞKAN SÖZLÜ’NÜN ÖZEL İSTEĞİ

Adana Büyükşehir Belediyesi binası önündeki program sonrası Tiyatro Salonu’nda Nevruz Bayramı Konseri gerçekleştirildi. Konser, Başkan Sözlü’nün özel isteği ile Atatürk’ün sevdiği şarkılardan olan Selanik Türküsü ile başladı. Programda konuşan Başkan Sözlü, Türk’ün Ergenekon’dan çıkışından bu yana bayramı olan Nevruz Bayramı’nın Türk Dünyası’nın olduğu yerde, Türk’ün olduğu yerde kutlandığını ifade etti.


“NEVRUZ KUTLUYORLARSA TÜRK MİLLETİ İLE YAN YANA YAŞADIKLARINDAN”

Nevruz Bayramı’nı istismar etmek isteyen, Nevruz’u bir terör propagandası olarak kullanmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Sözlü, “Nevruz, Türk Milleti’nin milli kültüründe bulunan, Türk’ün olduğu yerde kutlanan bir bayramdır. Aslolan niyettir, istismarcılara fırsat vermemek gerekiyor. Türkler fethettikleri her yerde orada yaşayan insanların da o toprakları vatan bilmesine müsaade etmişlerdir, bu sebeple Türk’ün olduğu her coğrafyada hoşgörü hakimdir. Bugün Nevruz’dan bir şey kapan bir kültür varsa o da Türk Milleti ile yan yana yaşadıkları içindir” dedi.