YORUM HABER
Adanahabermerkezi.com

Bazı firmalar Alınkoza A.Ş.’ye icra yollarken bu icra konusu medyaya da haber olmuştu. Ancak yapılan icra haberi son değildi. Yani sorun bitmedi.  Şirket üzerinde 36 icra dosyası bulunduğu iddiaları kamuoyunun dilinde.

Altınkoza A.Ş.'ye daha önce gelen icra nedeniyle alınan eşyalar.

“NE YAPILDI Kİ BU İCRALAR GELDİ?”
Altınkoza A.Ş. Belediyenin kültür ve Sanat işlerini yaptırdığı şirket. Peki ne yapıldı da iddiaya göre 36 icra dosyası oluştu?. Bir de şirket tarafından ödenen paralar mutlaka vardır.  Şirketin yaptığı en önemli işlerden biri Film festivali. Bunun dışında da kültür ve sanatla ilgili işler yapıyor. Şirketin zarar etmesi sorun teşkil etmez. Çünkü Sosyal Devlet ve Belediyeler halkın mutluluğu için zarar etse dahi Kültür Sanat gibi etkinlikleri yapmak durumundadır.

“ŞİRKET, MECLİS ÜYELERİNİN DENETİMİNDEN UZAK”
Ancak buradaki sorun, olmayan parayı harcamak. Yani Altınkoza Bütçesinin doğru kullanılamaması. Eğer “Hayır doğru kullanıldı" deniyorsa, ödenemeyen paranın nedeni mutlaka açıklanmalı. Yoksa Şirket yöneticileri Altınkoza A.Ş.’ye aktarılan veya öngörülen bütçeye bakmadan mı iş yaptılar?. Burada ikinci bir önem arz eden konu var. Altınkoza A.Ş. gibi Belediye şirketleri, Belediye Mecliis üyelerinin denetimine tabi değil. Meclis üyeleri sadece getirilirse şirketlerin bilonçaları hakkında bilgilendirilir. Denetim meclis üyelerine kapalı.

İŞÇİLERİN 5 MAAŞA VARAN ALACAKLARI VAR
Altınkoza A.Ş. ve Belediyede çalışan personelinde birikmiş maaşları var. İşçilerin 5 maaşa kadar içerde alacakları duruyor. Altınkoza A.Ş.’de olduğu gibi tüm Belediyede çalışan işçilerin maaşlarını düzenli alamaması huzursuzluğa neden oluyor. Yani Belediyedeki sessizliğin altında büyük bir çığlık var.

MECLİS ÜYELERİ İŞÇİLERİN MAAŞI İÇİN 70 MİLYON BORÇLANMAYA ONAY VERMİŞTİ
Bu konuda geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Başkanlığın Maaş ödemek için borçlanma talebine onay vermişti. CHPli üyeler işçilerin maaşlarının ödenmesi ve hatta alınan para personelin hesbına direk yatırılması gerektiğini ifade ederek buna evet demişti. Ancak Belediye üzerindeki icralar nedeniyle para Belediye hesabına yatmadan personele ödenmişti. Ancak buna rağmen sıkıntının sürmesi nedeniyle personel isyan etme durumuna geldi.

ALTINKOZA’DA, FESTİVAL EKİBİ LAV EDİLDİ BAŞKA YERLERE SÜRÜLDÜ
Altınkoza A.Ş.’de ayrıca Festival ekibi’de lav edildi. Festival ekibinde çalışan işçiler, istemleri dışında başka bölümlere kaydırıldı veya zorunlu olarak çıkışını aldı. Sürgün edilen işçilerin bazıları, 153’e, bazıları Park Bahçeler’e gönderilirken bazıları da diğer şirketlere gönderildi.

SÜRGÜN EDİLEN İŞÇİLER VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ’I KENDİLERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRDI
Festival ekibinde çalışırken başka birimlere kaydırılan işçiler ise sanatla uğraşırken birden bilmedikleri alanlara gönderilmenin psikolojik travmasını yaşıyor. Kendilerine Mobbing yapıldığını savunan işçiler Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın kendilerine sahip çıkmasını istiyor.