İvesi Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi kapsamında Kozan’da 47 köyünden 126 üreticiye 387 adet koç dağıtımı töreninde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, küçükbaş hayvancılıkta verimin arttırılması gerektiğine dikkat çekerek “Küçükbaşta verim almadıkça hayvan ithal etmeye devam ederiz. Bu bizim için büyük bir Ülkü milli bir davadır” dedi.
47 KÖYDE 126 ÜRETİCİYE 387 ADET KOÇ DESTEĞİ
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından koyunculuğun geliştirilmesi, kan yenilenmesi amacıyla İvesi Koyunlarının Halk Elinde Islahı Projesi kapsamında Kozan’da 47 köyde 126 üreticiye 387 adet  koç desteği verildi. 2017 yılı içerisinde 124 üreticiye 422 damızlık koç veren Adana Büyükşehir Belediyesi Kozan’da düzenlenen bir törenle 25 dişi koyuna 1 koç olarak 20 binlik sürüye destek verildi. 


4 YILDA 2.873.000 DOZ AŞI, 6 BİN LİTRE ZİRAİ İLAÇ 
Adana ili genelinde hayvanların hastalıklardan korunması için 4 yılda toplam 2.873.000 doz aşı, 6 bin litre kene ilacı, 5 bin beş yüz litre sinek ilacı veren, kırsalda yerinde kalkınmayı destekleyen projelerle üreticilere, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların refah toplumunun parçası olması noktasında yoğun bir çalışma yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan’da törenle damızlık koç dağıtımı gerçekleştirdi.
“5-6 YIL SONRA ARİ IRKLAR ADANA’DAN TEMİN EDİLECEK”
Düzenlenen törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde ari ırkların Ceylanpınar yerine Adana’nın damızlık koç desteği verilen sürülerinden temin edilebileceği müjdesini vererek küçükbaş hayvancılığın önemine değindi. Küçükbaş hayvancılık desteklenmedikçe, verim arttırılmadıkça büyükbaşın ithal edilmeye devam edileceğini belirtti. Kozan’ın nüfusu kadar ilçede küçükbaş hayvan bulunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, “Bu proje ile yalnızca bölgemizi kalkındırmayacağız, ülkemizin tarım siyasetine de hizmet edeceğiz. Bu bizim için büyük bir Ülkü, milli bir davadır” dedi.
Program damızlık koçların vatandaşlara verilmesi ile sona erdi.