Seminerin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyeciliği kamu hizmetçiliği olarak tanımlayarak Adana’yı ulaşım esnafıyla birlikte yüceltmeyi hedeflediklerini vurguladı

“KATILIM BELGESİ OLMAYANLARA UYGUNLUK BELGESİ VERİLMEYECEK”
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarının sürücülerine, davranış ve insan ilişkilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde düzenlenen seminere özel halk otobüsü şoförleri ve minibüsçü esnafı katıldı. Programın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Dr. Murat Kütükçü, bu eğitim sonrası katılım belgesi verileceğini, katılım belgesi olmayanların uygunluk belgesi alamayacağını ifade etti.

“BELEDİYECİLİK, KAMU HİZMETÇİLİĞİDİR”
Programa ev sahibi olarak katılıp bir konuşma gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, belediyeciliği kamu hizmetçiliği olarak tanımlayarak “İşimiz insana hizmet. Adana’yı ulaşım esnafımızla, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yücelteceğiz. Adana’yı hep birlikte huzur ikliminin hizmet standardının yükselmiş olduğu bir şehir haline getirelim” dedi.

“İNSANIMIZIN REFAHI, ESNAFIMIZIN GELİRİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Günü kurtarmak adına, popülist yaklaşımı hiç bir zaman benimsemediğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Ulaşımda uygulamış olduğumuz her proje, insanımızın refahı, esnafımızın gelirini arttırmaya hizmet ediyor. Biz istiyoruz ki Adana’nın otobüsçüsü, minibüsçüsü yüksek standartla aynı hizmeti sunsun” diyerek ulaşım esnafının yanında durduğun, sorunların çözümünde birlikte hareket etmeye hazır olduğunu aktardı.
Açılış konuşmalarının ardından öfke kontrolü ve insan ilişkilerine yönelik eğitim semineri verildi.