Başkan Hüseyin Sözlü, otobüslerde doğalgaz kullanılmasıyla yılda 10 milyon liralık tasarruf beklediklerini ve bunun yanında çevreyi ve doğayı koruma açısından önemli kazanımlar sağlanacağını açıkladı. Başkan Sözlü, önümüzdeki süreçte daha büyük yatırımlar gerçekleştirileceğini de ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Dolum İstasyonu’nun açılışını gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adana'da bir şey değişecek, her şey değişecek” sloganı ile hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Açılışa Başkan  Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin çok sayıda bürokratı ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

YILLIK 10 MİLYON LİRALIK TASARRUF

Adana'da yine bazı şeylerin değiştiği bir gün yaşadıklarını kaydeden Başkan Sözlü, "Mevcut sistemde bünyemizde bulunan 246 adet otobüs baz alındığında, yaklaşık yıllık tasarrufumuz 10 milyon TL olacak ama işletim masrafları ve çevreciliğini de ortaya koyduğumuzda sıfır emisyon, yani daha temiz bir çevre elde edeceğiz. Yeni otobüs alımlarımızı Temsa' dan yaptık. Ömrünü tamamlayan ve tamamlayacak otobüslerimizi de şasesi hariç yenileyerek ekonomiye tekrar kazandıracağız. Bu gayretlerimiz Türk otomotiv sanayisine destek vermek açısından da önemli. Hem açılışını yaptığımız bu dolum tesisi hem de ekonomiye kazandırdığımız otobüsler için yüklenici  Poseidon firmasına teşekkür ediyorum. İnşallah otobüs sayımızı artıracağız. Adana'da gerek şehrin havasını temiz tutmak, gerekse Adana halkının kaynaklarını verimli kullanmak açısından yeni bir modeli ortaya koyacağız. İnşallah başarılı bir deneme olacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

DAHA BÜYÜK YATIRIMLAR YOLDA

Yenilenen otobüslerin Türk mühendis, teknisyen ve işçilerinin ürünü olduğuna dikkat çeken Başkan Hüseyin Sözlü, " İthal edilse maliyeti daha yüksek olurdu.  Bunlar Adana için çok  ekonomik ve verimli yatırımlardır.  Benimsediğimiz bu model milli ekonomimize katkı koyarken, inşallah Adana ulaşımına yeni bir soluk, yeni bir renk ve temiz bir hava getirecek. Adanalılar bizi izlemeye devam etsin. Çok yatırımımız var, çok kaynak kullanıyor, çok para harcıyoruz ama hiç kimse nefessiz kalacağımızı zannetmesin. Daha büyük yatırımlar yolda . İnşallah en kısa zamanda onları da Adanalılar ile paylaşacağız ve görecekler” diye konuştu.

YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLERİZ

Yerli üretimi teşvik etme noktasında her zaman var olacaklarının altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, son günlerde TEMSA’dan otobüs alınmasıyla ilgili basına yansıyan bir konuya da değinerek şunları söyledi. " Basına yansıdığı için bu konuya giriyorum sadece. Temsa - Mitsubishi ortaklığı ile Adana, otomotiv sanayisinde önemli aşamalar kaydetti. Temsa'yı tercih edişimizden dolayı çeşitli yüklenmeler var. Bu konuda bir şeyden çekinecek değilim. Yerli üretimi destekleriz. Yerlinin içerisinde eğer Adana varsa, yine birinci tercihimiz o olacaktır. Birileri de suyu bulandırmaya çalışabilir ama sonuç elde edemez. Öyle bir endişe ve korkunun içerisinde değiliz. Aldığımız otobüsler Temsa'da çalışan işçilerimizin emeğidir. Adana'nın yerli sanayisidir, Adanalıdır. Bu konuda da bir tereddüt içerisinde değiliz. Bunu da burada özellikle  basın mensuplarımızla ve özellikle Adana halkıyla paylaşmak istiyorum."

HEDEF, ÇEVRECİ VE GÜVENLİ ULAŞIM

Doğalgaz dolum istasyonu ve doğalgaz sisteminin otobüslere uygulanması konusunda teknik bilgiler veren Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık da şunları söyledi: "Proje kapsamında 2 adet otobüsümüz test amaçlı olarak 31 Ağustos'ta trafiğe çıkacak. Bu test sürecinin ardından 4 ay sonra da otobüs filomuzun tamamına uygulayıp, uygulamayacağımızın kararını vereceğiz. Hedefimiz çevreci, huzurlu, konforlu,  ve güvenli bir ulaşım ağı oluşturmak. Doğalgazlı araçlar gerek  maliyet, gerekse çevre güvenliği açısından tercih edilir araçlar.”

Başkan Hüseyin Sözlü, bürokratlar ve bazı ilçe belediye başkanları, törenin ardından, trafiğe çıkacak otobüslerde  incelemelerde bulu