Adana Büyükşehir Halk Ekmek Fabrikası’nca, Dünya Ekmek Günü’nde, piyasa yeni sürülen ekmek çeşitlerinin tadımı ve tanıtımı için stantlar kuruldu, gıda mühendisleriyle halka sunum yapıldı.

ADANA BÜYÜKŞEHİR HALK EKMEK FABRİKASI’NDA ÜRETİLEN EKMEK ÇEŞİTLERİ

TAM BUĞDAY EKMEĞİ (KÖY EKMEĞİ): Tam randımanlı buğday ununa, maya, tuz, su konularak üretilmektedir. Buğdayın % 98’inden elde edilen tam buğday ununun ve kepeğin karışımıyla oluşan doğal köy ekmeğinin kalorisi düşük, sindirimi kolaydır. Uzun süre tok tutar. Alınan vitamin ve mineraller tamamen doğal ve besinsel lif içeriği yüksektir. 

AFACAN EKMEĞİ: Buğday unu, keçiboynuzu unu, kuru üzüm, tarçın, zerdeçal, emülgatör, askorbik asit, enzimler.

ALTINKOZA EKMEĞİ: Buğday unu, mahlep, yeni bahar, zerdeçal, tarçın, zencefil, emülgatör, askorbik asit, enzimler.

PORTAKALLI EKMEK: Buğday unu kurutulmuş portakal, mahlep, vanilya, emülgatör, aslorbik asit, enzimler.

ALTIN KOZA ÇÖREĞİ: Günün her saatinde zevkle tadına varacağınız hafiflik ve lezzet... İçindeki zerdeçal, yenibahar, mahlep, zencefil gibi şifalı bitki ve baharatlar sayesinde sindirime de yardımcı.

AFACAN EKMEĞİ: Özellikle çocuklar için ideal seçim: İçerdiği kuru üzüm, fındık, çörek otu, tarçın sayesinde vitamin ve mineraller bakımından zengin. Gün içinde yavaşça çözünen nefis bir enerji kaynağı.

PORTAKALLI EKMEK: İçeriğinde portakal kabuğu ve vanilya sayesinde lezzetli mi lezzetli.... Sıcak, soğuk içeceklere mükemmel eşlik eder, sofralarda fark yaratır. Üstelik sağlık dostu ve besleyici değeri yüksek.