Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, yaklaşık 3 kilometrelik içgöl sahil bandında (Eski Baraj’dan Regülatör Köprü’ye kadar olan bölüm) dip temizliği yaptıklarını belirterek, “Geçen yıl yine burada DSİ’nin suyu kesmesiyle birlikte yaklaşık 1 aylık çalışma gerçekleştirmiştik. Dip temizliğiyle balçığı, yosunu, suya atılan çöpleri topluyoruz. Göldeki balık popülasyonuna yaşama olanağı tanımak için dip temizliği yaptık. Yaklaşık 15 gündür dip temizliği gerçekleştiriliyor” dedi.

GALATA KÖPRÜSÜ GİBİ OLACAK

Adana’da içgölü, Galata Köprüsü’ndeki gibi insanların balık tuttuğu, zaman geçirdiği bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Sözlü, “Seyhan Nehri’nin Adana şehir merkezinin içinden geçtiği ve göl haline geldiği bölümünü temizleyerek daha cazip hale getirmek istiyoruz. Bu amaca ulaşmak için bütün olanaklarımızla çalışıyoruz ve dip temizliğini gerçekleştiriyoruz. Maalesef burası adeta bir çöplük olarak kullanılmış. DSİ suyu kestiğinde nehir yatağı bit pazarı gibiydi. Ev eşyalarından tutun da hayvan leşlerine ne ararsanız vardı. Balıkların ve diğer canlı popülasyonunun yaşama şansını azaltacak bir durumla karşı karşıyaydık. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla dip temizliğini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın gondollarla daha temiz bir ortamda gezmesini ve içgölün keyfini çıkarmasını arzu ediyoruz. Bunu sağlamak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız gondol hizmetinden saat 23’e kadar yararlanabiliyor” dedi.

 

Adanalılar da, Büyükşehir’in başlattğı temizlik çalışmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, önümüzdeki günlerde rahatça balık tutabilecekleri ve dinlenebilecekleri bir alana kavuşmayı özlemle beklediklerini bildirdiler.