İmzalanan protokol öncesi konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Bosna Hersek ile olan gönül bağlarımızı kardeşlik protokolü ile iş birliğine çevirmekten dolayı bahtiyarım” dedi

“BAĞLARIMIZ BU PROTOKOL İLE DAHA DA GÜÇLENECEK”

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Bosna Hersek Cumhuriyeti Novo Sarajevo şehri arasında kardeş şehir protokolü imzaladı. İmza töreni öncesi makam ziyareti esnasında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bosna Hersek ile bağlarının güçlü olduğunu bu bağların yapılacak kardeş şehir protokolü ile daha da perçinleneceğini ifade ederken “Bosna Hersek’in daha zengin daha güçlü olmasını arzu ediyoruz. İnşallah bu iş birliğimiz gerek bölgemizde gerek Türkiye açısından olumlu sonuçlar getirecektir. Adana’da Bosna Hersek ile bağlarımızı güçlendirecek abide eserlerimiz var. Bir anıtımız ve bir devlet, siyaset adamı olmaktan öte filozof olan Aliye İzzet Begoviç adına bir bulvarımız var” dedi. Tören esnasında görüş ve düşüncelerini ifade eden Bosna Hersek Novo Sarajevo Belediye Başkanı Nedzad Koldzo ise Bosna Hersek’in Türk halkının desteği ile daha da güçleneceğini söyleyerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye samimi duruşu için teşekkür etti.

“SEMİNERLER, EĞİTİMLER VE DEĞİŞİM PROGRAMLARI DÜZENLENECEK”

İmzalanan kardeşlik protokolüne göre her iki şehrin halkları arasında bağı güçlendirmek, diyalog geliştirmek; karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak ve iki şehrin birlikte gelişimlerine hizmet edecek tüm konularda ortak faaliyette bulunacaklar. Adana ve Novo Sarajevo şehirleri arasında 5 yıl geçerlilik taşıyan protokole göre şehirlerin sportif ve kültürel organizasyonları kamu hizmetleri ve girişimleri arasındaki bağları genişletilerek ziyaretler, seminerler, değişim programları, eğitimler ve kardeş şehir gün kutlamaları düzenlenecek.

Törenin sonunda Başkan Sözlü, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Bakir Sadovic ve Novo Sarejova Belediye Başkanı Nedzad Koldzo’ya plaket takdim etti.