Aladağ’ın zorlu doğa koşullarında kısa metrajlı film çeken sinemacılar, ormanlık alanda yolunu kaybedince Adana Büyükşehir Belediyesi Yol Müdürlüğü personeli ve İtfaiye Cankur ekibi tarafından kurtarıldı. İtfaiye ve Yol Müdürlüğü ekipleri, yollarını kaybeden sinemacılara ulaşamayınca drone (kameralı insansız hava aracı) kaldırıldı ve yer tespiti yapıldı. Ardından Yol Müdürlüğü’ne ait iş makineleri yolu kardan temizledi ve Cankur ekibiyle birlikte bölgede mahsur kalan 10 sinemacıyı kurtardı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde, uluslararası film festivallerinde yarışmak üzere Kar Kirazı isimli filmin çekimlerini yapan ekip, uygun çekim mekanı ararken ormanlık alanda kayboldu. Sinemacılar, telefon aracılığıyla yetkililerle iletişime geçerek yardım çağrısında bulundu. Bölgede kaybolan sinemacılar olduğu haberini alan Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankur ekipleri harekete gecerek bölgede arama-çalışması başlattı.

KURTARMA ÇALIŞMASINDA TEKNOLOJİDEN YARARLANILDI

Karla kaplı yollar ve sık ormanlık alanda kaybolan 10 sinemacıya ulaşmakta zorluk yaşayan Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri  drone kaldırarak, havadan yer tespit etmek için harekete geçti. Drone görüntüleriyle yerleri tespit edilen sinemacılara, Yol Şube Müdürlüğü’ne ait iş makinelerinin açtığı yoldan ulaşıldı. Cankur ve Yol Şube Müdürlüğü ekibi, sinemacıları güvenli bir noktaya taşıyarak donmaktan kurtardı.

Kar Kirazı isimli kısa metrajlı filmde, bir adamın karısını doğum için hastaneye yetiştirme çabası ve zehinsel engelli bir kızın anne ve babasıyla ilişkisi, eş zamanlı olarak konu ediliyor.