Adana Büyükşehir Belediyesi, 2014 yerel seçimleriyle birlikte belde belediyeliği sona erip, mahalle statüsüne geçen yerleşimlerde hizmet seferberliği başlattı. İlk olarak sahil ilçesi Karataş’a bağlı Tuzla’ya çıkarma yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aynı gün eş zamanlı olarak yolları süpürdü, mezarlıkları temizledi, çalıları kesti, sinek ve haşere ilaçlaması yaptı, ağaçları budadı, sahili temizledi ve asfalt yolu onardı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri Dairesi, Çevre Korumu ve Kontrol Dairesi, Mezarlıklar Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi’nde hizmet veren ekipler, mesaiye Karataş’a bağlı Tuzla Mahallesi’nde başladı.  Tuzla’nın merkezindeki caddeleri süpürgeli araçlarla temizleyip, sinek ve haşere ilaçlaması yapan ekipler, yol kenarındaki ve mezarlıktaki ağaçları budayıp, çalılardan arındırdı. Asfalt yolda onarım çalışmasını da eş zamanlı gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, Tuzla’nın sahil kesimini de denizden gelen atıklar, istenmeyen taşlar, çürümüş yosunlar ve dikenli bitkilerden temizledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geniş kapsamlı hizmetini gören Tuzla sakinleri, Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Büyük memnuniyet duyan Tuzla halkı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin örnek bir çalışma ortaya koyduğunu vurgulayıp, takdirlerini ifade etti.