Merhum Kazım Barışık’tan sonra Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı olan Nihat Sözütek ile birlik yönelim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Adana’nın sevilen, bilinen siması olarak merhum Kazım Barışık’ı rahmetle andıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Adana esnafının temsilcisi, sesi, soluğuydu. Meslek teşekküllerimiz Türkiye’de Ahilik geleneğinin takipçisi olarak köklü bir geçmişe sahip. Çalışmaya devam ediyorlar ve bu teşekküller faaliyetlerini kendi kurumsal yapıları içinde sürdürüyor. Yeni görevinizde sizleri tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Kazım Bey’i de yaşatarak bu görevi en iyi şekilde ifa edeceksiniz. Bu vesileyle de bütün üyelerinize yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Mesleklerinde başarılı olsunlar. Hayırlı, kazançlı, bereketli bir dönem geçirsinler inşallah. Ne zaman arzu ederseniz görüşebiliriz. Ben meslek teşekküllerini toplumun en önemli sosyal katmanlarından biri olarak görüyorum. Esnaf gruplarını içinizde barındırıyorsunuz. Size verdiğimiz cevap, gösterdiğimiz hürmet, Adana halkına gösterdiğimiz hürmettir. Sizlerle iş birliği yapmaktan şeref duyarız” dedi.

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek de yönetim kurulu olarak nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek, Başkan Hüseyin Sözlü’nün adaletli bir yönetici olduğunu daha önce dile getirdiklerini ve bu adaletten şaşmayacağına emin olduklarını ifade etti. Sözütek, Adana’yla ilgili her konuda birlikte çalışma niyetinde olduklarını açıkladı.

 

Başkan Hüseyin Sözlü ve Nihat Sözütek, Türkiye’de er ya da geç çağdaş demokrasinin tesis edileceğine olan inaçlarını da dile getirererek, ülke gündemindeki terör ve antedemokratik eylemlerle ilgili düşüncelerini paylaştılar.