Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Uluslararası Rotary 2430. Bölge Dönem Guvernörü Canan Ersöz ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarete Guvernör Yardımcısı Hüsnü Kocatepe,  Adana Rotary Kulübü Başkanı Cenk Erdemışık, Güney Rotary Kulübü Başkanı Nurgün Özdoğmuş, Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Lütfi Candır , 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Funda Sökün ile  Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tuyan katıldı.

MESLEK EDİNDİRME VE İŞLEVSEL OKUR YAZARLIK

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak,Türkiye ve Adana'nın eğitim sistemini  ileri noktaya taşıyacak her türlü çalışmanın arkasında olduklarını ve  Rotary Kulübü'nün yapacağı  projelere destek vereceklerini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Eğitim konularında, özellikle meslek edindirme çalışmalarında ve işlevsel okur  yazarlık eğitimlerinde sizlerle iş birliği yapabiliriz. Niyet etmek önemli. Siz yeter ki, bir yerden başlayın. Biz de Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere destek olalım. Ayrıca dezavantajlı öğrencilerin velilerinin eğitimine katkı koymak için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

SÖZLÜ'YE TEŞEKKÜR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk Kadın Yüzme Takımı'na verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunan 2430. bölge Guvarnörü Canan Ersöz,  Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk Kadın takımına çok büyük bir destek verdiniz. Kadın yüzme takımı 'Çocuk gelinler olmasın diye kulaç atıyoruz' dedi. Benim de tüm Rotary Kulüpleri'ne verdiğim dönem mesajım aynıydı. Dolayısıyla daha birbirimizle tanışmadan ilk iş birliğimiz yapmış olduk" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLE İŞ BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle de okuma şansı olmamış, eğitimini yarıda bırakmış kız çocuklarının ve genç kızların meslek edindirilmesini çok önemsediklerini kaydeden Ersöz şunları söyledi:  “Bu sene ‘çocuk gelinler olmasın’ temalı faaliyetimizle birlikte çok çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Başta meme kanserinde olmak üzere erken tanı farkındalık eğitimlerimiz var. Özellikle bu farkındalık eğitimlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle iş birliği geliştirebiliriz.  Ayrıca meslek edindirme kursları açabiliriz. Burada Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sizin desteğinize çok ciddi ihtiyacımız var. Buradayız, yanınızdayız ve  önerilerinizi bekliyoruz.”