Adana Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi, Çınarlı Mahallesi  61012 Sokak ile 61011 Sokak arasında bulunan yaklaşık 1250 metrekare alana çok katkı otopark yapmak için anlaştı. Konuyla ilgili alınan meclis kararının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar arasında protokol imzalandı.

Makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, merkezde yaşanan trafik yoğunluğuna ve park sorununa değindi.

HALKA HİZMET EDERKEN SİYASİ AYRIM YAPMAYIZ

Başkan Sözlü, “Adana’da Seyhan merkez olmak üzere ticari makanların, alışveriş mekanlarının bulunduğu bölgelerde, trafik yoğunluğu var ve dolayısıyla da park ihtiyacı fazla. Kentin otopark sorununu çözmek amacıyla Seyhan Belediyesi’yle, değerli Başkanımız Zeydan Karalar’la önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. İnşallah bunun arkası gelecek ve şehir merkezinde otopark alanlarını genişleteceğiiz. Böylece Adana’nın trafik ve park sorununa çözüm bulmayı arzu ediyoruz. Adana için doğru işleri, ilçe belediyelerimizi de ortak ederek yapmak çok önemli. Hizmette siyasi ayrım yapmadığımızı, göreve başladığımız süreden bu yana Adanalı gördü. Bundan sonra da kente yarar getirecek projelerde, gerek ilçe belediyelerimizle, gerekse kentin diğer dinamikleriyle işbirliğimiz sürecek. Hayırlı olsun” dedi.

31 MART 2014’TE ÇATIŞMA DÖNEMİ BİTTİ, ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

Başkan Zeydan Karalar da Adana’da uzlaşma ve uyum adına bir ilkin gerçekleştirildiğini belirterek, “Adana’da geçmişte yaşanan çatışmaların, çatışanlara bir getirisi olmadığı gibi, Adana’ya çok şey kaybettirdiğini birlikte yaşadık. 31 Mart 2014’te çatışma döneminin bittiğini, çalışma döneminin başladığını söylemiştim. Yaklaşık iki yıldır verimli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Otopark sorunu yaşandığı ortada.  Altına imza koyduğumuz proje en azından bir bölgeyi rahatlatacak bir çalışma olacak. Çok katlı ve önemli sayıda aracı bünyesine alabilecek bir otopark yapılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliğimiz sadece otoparkla sınırlı kalmayacak. 2000 Evler’deki dönüşümü birlikte yapacağız. Oranın ciddi bir dönüşüme ihtiyacı var ve insanlar merakla, heyecanla bekliyor. O da çok önemli bir proje. Adana için çalışıyoruz ve seçim kaygısına girmeden hizmet ediyoruz. Başkan Hüseyin Sözlü’nün geçtiğimiz günlerde dile getirdiği, ‘Seçim kaygımız yok. Belki seçimi bir daha kazanamayabiliriz ama adımız tarihe yazılacak. Bu işleri birlikte yapacağız’ sözlerini çok önemsiyorum. Ben de ona katılıyorum. Kimin yaptığı önemli değil, önemli olan Adana için faydalı işler yapmak” diye konuştu.