Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir’e bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri; güney kuzey, doğu batı ayrımı yapmadan kentin her noktasında Adana’nın sorunlarını çözüyor, Adanalılara çağdaş bir kent için özveriyle hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, belediyeye bağlı ekiplerin Adana’nın her bölgesinde hizmet ürettiğini belirterek, “Büyükşehir’e bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Yol Şube Müdürlüğü, Park-Bahçeler Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı ve diğer birimlerimize bağlı personelimiz güney, doğu, batı, kuzey ayırımı yapmadan kentin dört bir tarafına eşit şekilde hizmet götürmektedir” dedi.

            “Akıllı Dokunuş Projesi” kapsamında, kent içi trafiğini rahatlatmak amacıyla; meydan ve kavşaklarda yeni düzenlemeler yaptıklarını, akıllı dokunuş uygulaması gerçekleştirilen kavşak sayısının 50’i bulduğunu, 2.5 yılda 30 köprü inşa ettiklerini vurgulayan Zihni Aldırmaz, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

            Yeni bulvarlar, kaldırım düzenlemeleri, engelsiz mekanlar, peyzaj uygulamaları, sanayi sitelerinin yollarının yapımı, okul, camilerin bahçelerinin iyileştirilmesi, okullarda spor alanları oluşturulması ve mezarlıkların düzenlenmesi gibi çalışmalar yapıldığını kaydeden Zihni Aldırmaz, “Amacımız, daha yaşanabilir bir kent yaratmaktır. ‘Ortak Akıl Toplumun Projesidir’ anlayışıyla yürütülen hizmetlerimizi, vatandaşımızın takdirle karşılaması, bizleri daha iyisini yapmaya teşvik etmektedir. Son 10 yılda sadece 4 köprü yapılmışken biz 2.5 yılda 30 yeni köprü yaptık. Bunun yanında 50 yılda yapılan 152 kilometre ana kolektöre biz 2.5 yılda 105 kilometre ilave ettik. Her şey Adanalı için. Ayrıca, gece-gündüz, hafta sonu tatili, resmi tatil demeden hizmet üreten personelimizi de kutluyorum” şeklinde konuştu.