Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile hayata geçirilen “Yeniden Başlasın” projesi kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Adanalılara, kadın mahkûmların el emeği, göz nuru ürünlerini hediye edecek.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile  hükümlü kadınların yeniden suç sarmalına takılmamaları, sivil hayata ekonomik değer katmaları ve psikolojik altyapılarının hazırlanması amacıyla hayata geçirilen bir “Yeniden Başlasın” projesinde 2. etaba gelindi. Adana Büyükşehir Belediyesi, projeyi ve cezaevlerindeki kadın mahkumları desteklemek adına, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde vatandaşlara dağıtacağı hediyeleri kadın mahkumlardan temin edecek.  

KADINLAR HAYATA YENİDEN TUTANACAK

“Yeniden Başlasın” projesi kapsamında, kadın mahkumlara yönelik kokulu taş, sabun yapımı, takı ve aksesuar tasarımı, dekoratif amaçlı ahşap ve cam boyama, seramik süs yapımı, şeker hamuru pastacılık kursları düzenlediklerini ifade eden Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal, “Düşük maliyetle üretebilecekleri ve kolaylıkla pazar bulabilecekleri alanlara yönlendirilen kadınlar, Kadın Meclisi üzerinden ürünlerini beğeniye sunabilecekler. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl Sevgililer Günü’nde vatandaşlara dağıtacağı hediyeleri kadın mahkumlardan temin edecek olması da projenin somut sonuçlarından biri olacak. Henüz cezaevindeyken sipariş almak ve üretim sonucu gelir elde etmek, kadınlarımız için finans kaynağı olmaktan öte özgüvenlerini yeniden kazanmalarına ve hayata tutunmalarına sebep olacaktır. Bu bağlamda duyarlılık göstererek projemize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ederiz” dedi.

ZİHİNLER TUTSAK EDİLEMEZ

“Yeniden Başlasın” projesinin bir önceki aşamasında,  mahkum kadınları tahliye sonrası hayata hazırlamak amacıyla Yumurtalık Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda 100’ü aşkın mahkuma “Umut Etme Sanatı” konulu kişisel gelişim eğitimi verilmiş; Tüyap 9. Kitap Fuarı’nda da “Zihinler Tutsak Edilemez” sloganıyla cezaevlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ile okuma salonu ve kütüphane kazandırılması için kitap bağış kampanyası başlatılmıştı.