Adana Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde İstiklal Madalyalı Kadın Kahraman Kamalı Fatma Anıtı’nı kente kazandırdı. Altınkoza Parkı’ndaki Kamalı Fatma Anıtı’nın açılış kurdelesini Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve Adanalı kadınlar birlikte kesti. Akyürek, Türk kadının Kurtuluş Savaşı’nda Mehmetçikle omuz omuza mücadele verdiğini ve bağımsızlığın kazanılmasında büyük pay sahibi olduğunu vurgulayıp, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasının garantisi kadınlarımızdır” dedi. 

SÖZLÜ’DEN KADINLARA HEDİYE
Merkez Çukurova İlçesi Kurttepe Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Altınkoza Parkı’nda yapımı tamamlanan İstiklal Madalyalı Kadın Kahraman Kamalı Fatma Anıtı açılış törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Kamalı Fatma’nın akrabaları, Adana Şehit Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Adana Şubesi, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Adana Büyükşehir Belediye Bandosu’nun İzmir Marşı ile renklendirdiği törende, davetlilere kadınlara Büyükşehir görevlileri Hüseyin Sözlü’nün hediyelerini sundu.


AKYÜREK RAHMET VE MİNNETLE ANDI
Adanalı kadınlara hitap eden Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Türk Milleti’nin kahramanlık destanları yazarak kazandığı İstiklal Savaşı’nda kadınların büyük fedakarlıklarla Mustafa Kemal Atatürk’ün ordusuna destek verdiğini, vatanın kurtarılmasında çok önemli pay sahibi olduğunu vurguladı. İstiklal Madalyalı Kadın Kahraman Kamalı Fatma’yı rahmet ve minnetle anan Akyürek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasının garantisi kadınlarımızdır. Bugün ülkemizin isimsiz kahramanlarına atfen muhteşem Kamalı Fatma Anıtı’nı açıyoruz. Geçmişte Türk kadınları bağımsızlık için neleri feda edebileceğini ortaya koydu. Bugün de yaşadığımız zorlukları Kamalı Fatma’nın torunları sayesinde atlatacağımıza inanıyorum. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü de kadınlarımıza büyük değer veriyor. Büyükşehir Belediyesiz olarak çok sayıda sosyal ve eğitsel hizmeti başarıyla yürütüyoruz” dedi. 
Konuşmaların ardından İstiklal Madalyalı Kadın Kahraman Kamalı Fatma Anıtı’nın açılış kurdelesini Başkan Vekili Akyürek, sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle birlikte, alkışlar eşliğinde kesti.