Adana’nın 15 ilçesinde bin 181 mezarlığın bakım ve temizlik hizmetini yürüten, cenaze hizmetlerini kesintisiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Karataş Mezarlığı’na idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonu kazandırdı. 
“Acınız acımızdır” anlayışıyla yakınlarını ebediyete uğurlayan Adanalıların yanında olan, il dışında toprağa verilecek cenazelerin nakillerini özel donanımlı cenaze araçları ve uçukla ücretsiz olarak gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, sahil ilçesi Karataş’ta da mezarlık ve cenaze hizmetlerinin daha iyi şartlarda verilmesi sağladı. 
Karataş Mezarlığı’nın fiziki koşullarını iyileştirilmek üzere yürütülen projede idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonu inşa edildi. Bu yapıların yanı sıra mezarlığın yolları parke taşla kaplandı ve çevre düzenlemesi yapıldı. 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda vatandaşları biraz olsun rahat ettirmek için çalışmalarını aksatmadan yürüten Mezarlıklar Daira Başkanlığı görevlileri, Karataş’ın yanı sıra Saimbeyli, Aladağ, Feke ve Pozantı ilçelerindeki mezarlıklarda da fiziki iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.