Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün özel önem verdiği sosyal belediyecilik ve eğitime katkı çalışmalarına bir yenisi eklendi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nce, Çobanoğlu Meslek Lisesi öğretmen ve yöneticilerine “Toplumsal Değerler” konulu seminer verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca Çobanoğlu Meslek Lisesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen “Toplumsal Değerler’ konulu seminerde yaklaşık 100 eğitimci ve yöneticiye hitap eden Psikolog-Terapist Funda Çiçekdeş, toplumsal değerleri ve önemini anlattı.

Çiçekdeş, “Sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, sorumluluk, yardımseverlik gibi önemli değerlerimizin psikolojik altyapısı ile bu değerlerin öğrencilere aktarılmasının, aşılanmasının yöntemlerini öğretmenlerimizle paylaştık. ‘Toplumsal değerlerimizin çocuklarımız tarafından özümsenmesine psikolojik açıdan bakış’ konusunun yoğunluklu olarak irdelendiği seminer son derece yararlı geçti. İnteratkif şekilde geçen seminerde öğretmenlerimizin, anlatılanlara geri dönüşü üst seviyede oldu. Öğretmenlerimiz seminer sonrasında memnuniyetlerini dile getirip, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ve bizlere teşekkürlerini ilettiler” dedi.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ’NİN TANITIMI DA YAPILDI

Seminerde ve sonrasında Adana Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin de tanıtıldığını belirten Funda Çiçekdeş, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü, Adana’da eğitimin kalitesinin artılmasına büyük önem veriyor. Bu yolda belediyemizin ve öğretmenlerimizin işbirliğinin etkin şekilde gerçekleştirilmesi gerek. Toplumsal Değerler konulu seminer bu amaca yönelik son derece yararlı bir etkinlik oldu. Seminer aracılığıyla öğretmenlerimiz, Adana Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danımanlık Merkezi’nden de haberdar oldu. İhtiyaç duyulduğunda yararlanabilecekleri merkezimizin de tanıtımını böylece gerçekleştirdik” diye konuştu.

Funda Çiçekdeş, benzer seminerlerin çeşitli okullarda süreceğini söyledi.