Kamulaştırılmasını müteakip boşaltılan binaların yıkımı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Mevzuata Aykırı Yapılar Şube Müdürü Şahabettin Canımoğlu nezaretinde yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ray Sokak’taki çalışmaları yıkımla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda Büyükşehir ASKİ yağmur suyu ve kanalizasyon sistemini ayırma çalışmalarını yürütürken, Yol Müdürlüğü ekipleri de Ray Sokak’ta çalışmalar yapıyor.

Büyükşehir ASKİ’nin altyapı çalışmalarının son aşamaya geldiği, kısa bir süre sonra Batı Arıtma’dan gelen ana kollektörün Yeni Vilayet civarındaki tren köprüsüne ulaşacağı bildirildi. Ana kollektör bağlantısının tren köprüsüne gelmesi için 100 metreden az bir mesafe kaldığı kaydedildi. Ana kollektörün tamamlanmasıyla Seyhan’daki 17 mahallenin ve tren köprüsü altının su baskınından kurtulacağı vurgulandı.

Ray Sokak’ın Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın devamı olarak açılmasıyla Denizli Mahallesi’nde Şehit Mehmet Özer Caddesi’ne bağlanacağı ve tren yolunun altından açılacak tünelle Havaalanı Kavşağı’na ulaşacağı ifade edildi.