Dere yatağının doldurulduğu bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yapılan uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek, duyarsız davranan ilçe belediye başkanı ve bürokratlarına tepki gösterdi.

Dere yatağının doldurulmasının olası olumsuz sonuçlarıyla ilgili ilçe belediye başkanı ve ilçe belediyesi bürokratlarının defalarca uyarıldığını belirten Zihni Aldırmaz, “Ancak bu uyarılarımıza şimdiye kadar olumlu bir yanıt gelmedi. Gördüğünüz gibi dere yatağı toprak ve molozla dolduruluyor. Otoban köprüsü altından gelen dere yatağının bu bölümü doldurulmuş. Olası bir felaket durumunda bunun sorumluluğunu kim üstlenecek. Buralara moloz dökülmesi ve dere yatağının doldurulması uygulamasına artık son verilmelidir” şeklinde konuştu.

Zihni Aldırmaz, Seyhan İlçe Belediyesi’nin rastgele moloz döktüğü alanlardan birinin de Bahçeşehir Mahallesi’nde bulunduğunu söyledi.

Adana’da moloz döküm alanlarının belli olduğunu kaydeden Zihni Aldırmaz, “Buna karşın Seyhan İlçe Belediyesi’nin kamyonları buraya moloz döküyor. Bu durumu tespit ettik. Bu konuda da uyarılarımızı yaptık” dedi.