Adana Büyükşehir Belediyesi Suriyeli Türkmenler’e yardım ulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü ve Türk Kızılayı Genel Müdürü Ahmet Lütfi Akar, dün bir araya gelerek Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Suriye Bayıbucak Tükmenleri'ne yapacağı su yardımı ile ilgili bir protokol imzaladılar.

"ALLAH TÜRK KIZILAYI'NA GÜÇ VERSİN"

Türk Kızılay'ının hangi inanç ve kökenden olursa olsun herkese yardım amacıyla çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Başkan Sözlü, "Özellikle de son dönemde, Suriye ve Irak'ta yardıma muhtaç insanlara yardım ulaştırma konusunda Türk Kızılayı ile işbirliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz de insan tarafımızı bu tarz çalışmalarla ayakta tutmaya, diriltmeye çalışıyoruz. Allah Kızılay'ımıza güç ve kuvvet versin. Türk Kızılayı dünyanın neresinde olursa olsun darda kalanların yanı başında, bu da bizi milletçe gururlandırıyor. Sayın Türk Kızılayı Genel Başkanımızı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bugün Adana'ya şeref verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA”

Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü'’nün ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine gösterdiği yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Bu güne kadar yaptıkları yardımlarda Türk Kızılayı’nı vasıta olarak seçtikleri için kendilerine teşekkür ederiz. Bu güveni her zaman en iyi şekilde kullanacağımızı, insanlığa hizmette ve mağdurların yanında hep beraber olacağımızı belirtmek isterim. Sayın Belediye Başkanımızın bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanımızda olacağını ve bize yardımcı olacağını ümit ediyorum” dedi.

Türk Kızılayı İl Başkanı Ramazan Saygılı ve Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantının ardından, su taşıyan araçlar Suriyeli Bayırbucak Türkmenleri ile buluşmak üzere yola çıktı.