Adana Büyükşehir Belediyesi, lokomotif rol üstlendiği Yonca Kavşak Projesi’yle ilgili süren inşaat çalışmaları sırasında oluşacak trafik güzergahı değişiklikleriyle ilgili Adanalıları bilgilendirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir’de TAG otoyolunu Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak Yonca Kavşak Projesi’nin gerçekleşmesi için yoğun çaba gösteriyor.

Adana’ya yapılan önemli kamu yatırımlarına ulaşım kolaylığı sağlamak adına yürütülecek projede inşaat çalışmaları başlamadan önce Adana Büyükşehir Belediyesi lokomotif rolü üstlendi, planlama ve uygulama projelerini hazırladı. Bu projeler Karayolları Genel Müdürlüğü’nce onaylandı. Yaklaşık 100 bin metrekare alanda ihtiyaç duyulan imar planı değişiklikleri Yüreğir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirildi. Kışla Mahallesi’nde de kentsel dönüşüm ve gelişim alanı kapsamında bu proje için gereken kamulaştırmalar yapıldı. Bugüne kadar gerçekleştirilen kamulaştırmaların toplam tutarı yaklaşık 12 milyon lirayı buldu. Hak sahiplerinin paraları banka hesaplarına yatırıldı.


24 KASIM'A KADAR KAPALI

Projenin gerçekleşmesi için 24 Kasım 2016 tarihine kadar, Mithat Ozsan Bulvarı Mersin otoban girişi ile otoban Çukurova Üniversitesi çıkışının trafiğe kapatıldığı açıklandı. Balcalı yönünden otobana gidecek sürücülerin Yeşil Bulvar’ı ya da Dilberler Sekisi’ni kullanmaları, şehir merkezinden Mersin ya da Osmaniye yönünde otobanı kullanacak sürücülerin ise Dilberler Sekisi ya da Kozan doğu çıkışını kullanmaları gerektiği bildirildi.