İlk ikisi törenle hizmete giren ve iki adet daha oluşturulacak olan duraklarla ilgili açılış töreninde konuşan Başkan Sözlü, “Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin, 7 Haziran’dan sonra yapmak istediklerini talimat kabul ettik ve seçimden önce hayata geçiriyoruz. O’nun talimatıyla Adana’da taksi esnafının önü açılmıştır. Milliyetçi Hareket, emekten ve emekçiden yanadır” dedi. 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nca düzenlenen Transit Taksi İstasyonları Toplu Açılış Töreni, Anadolu Lisesi Kurttepe Metro İstasyonu önünde gerçekleştirildi. Taksicilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine MHP  Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Adem Özbay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Danışmanı İrfan Topçu, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Adana Milletvekili Adayları ve Büyükşehir Belediyesi Bürokratları katıldı.

DURAKSIZ TİCARİ TAKSİLER İÇİN 4 ADET EKSPRES İSTASYON

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Prof. Dr. İlyas Karabıyık,

taksici esnafının Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bizler için son derece kıymetli insanlarsınız. Adana’da temel hedefimiz huzurlu, rahat, güven içinde bir ulaşım sistemi oluşturmak. Bunun bir ayağı olan taksici esnafımızın, ticari taksi işletmecilerimizin huzur ve güven içinde işletmeciliklerini yapmalarına olanak tanıyacak bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz. Transit taksi istasyonlarıyla bütün taksici esnafımızın rahat ve huzur içinde yolcularını indirip bindirmeleri mümkün olacak. Hizmetimizin ilk ayağı olan Anadolu İstasyonumuz ve Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin karşısındaki ticari taksi İstasyonumuzu bugün oluşturuyoruz. Toplamda 4 adet ticari taksi istasyonumuz olacak. Bunların 1’incisi ve 2’incisi, bugün açılışlarını yaptıklarımız. 3’üncüsü Ramazanoğlu Camisi önünde ve 4’üncüsü de Atatürk Caddesi’nde 75. Yıl Sanat Galerisi önünde olacak. Başkanımız ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ demişti. Her şeyin değiştiği ulaşımın her alanında görülecektir” dedi.

EMEKTEN, EMEKÇİDEN YANAYIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, taksicilerin, Adana ulaşımının bel kemiği olduğunu belirterek, kendisine gösterilen yoğun sevgi için teşekkür etti. Başkan Sözlü, “Halkın seçtiği bir belediye başkanının, bir siyasetçinin kendi hemşehrilerinden gördüğü bu teveccüh en büyük kıymettir, en büyük servettir. Adana’da otoriter, baskıcı ve dayatmacı bir anlayışın her türlüsüne karşıyız. Adana’da her türlü hak ihlaline karşı da cesurca durup, garibanın yanında yer almasını biliriz. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak büyük paralar kazanmak gibi bir niyetimiz yok. Biraz önce değerli bir taksici kardeşimiz, 35 yıldır çalıştığını, evinin olmadığını söyledi. Biz Adana’da hizmet yaparken, kıymetli hemşehrilerimiz için hakka, hakkaniyete, emeğe saygı çerçevesinde refah toplumunu inşa etmek istiyoruz. Adana’da yaklaşık 3 bin taksi plakası var. Bunların yaklaşık  bin 500-2 bini aktif. İnşallah biz taksicilikten ekmek çıkaran, ailesinin rızkını buradan temin eden hemşehrilerimizin bu işi şerefiyle, haysiyetiyle, onuruyla yapmasının önünü açacağız. Bizim gibi bir memleket çocuğuna, siyasete girerken, halk çocuğu olmaktan başka bir referansı bulunmayan insana yakışan budur. Milliyetçi Hareketin siyaset felsefesi de emekten, emekçiden yanadır” diye konuştu.

KAZANCINIZ SİZE VE AİLENİZE KALACAK

Adana’da 500 kadar taksinin durak sorununu çözdüğünü, diğerlerinin de oradan oraya itilip kakıldığını, yer bulamadığını ifade eden Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Bazı yerlerde de yolcu almalarının önü kapanarak, baskıya maruz bırakılıyorlar.  Bunlar bizim bulunduğumuz yerde olmayacak hareketlerdir. Bu tür olumsuzlukların kökünü kazıyacağız Allah’ın izniyle. Taksici esnafının hakkını koruyacağız, hakkaniyetli davranacağız. Durakçıların da düşmanı değilim, onlara da Cenab-ı Allah bol rızık, kazanç versin. Onlar da bizim hemşehrilerimizdir ama arada hırpalanan, hor görülen, akşam evine götüreceği ekmeğin kaygısıyla bir gününü sıkıntı içinde geçiren esnafımızın mutluluğu bizim için namus-şeref borcudur. Bu sözümüzü de kayıt altına alın. Yarın da buralardan taksicilere fahiş fiyatlar çıkarttırmayacağım. Burada ekmek mücadelenizi vereceksiniz, mesleğinizi onurlu bir şekilde yapacaksınız. Aziz bildiğimiz, kutsal bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı, Adana’nın hemşehrisi olan sizlere, Milliyetçi Hareket Partili bir belediye başkanıyla çalışmanın mutluluğunu, gururunu yaşatmazsam, bana yazıklar olsun. Kazancınız sizlerin olacak. Kazancınızı evinizde hanımlarınıza, çocuklarınıza, yardım etmek istediğiniz yaşlı ananıza, babanıza yedireceksiniz.”

GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATINI UYGULUYORUZ

7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önemine de değinen Başkan Hüseyin Sözlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin bugününün ve geleceğinin kurtulması için oyunuzu MHP’ye verin. Devletimizin, milletimizin bekası tehdit aldındadır, Cumhuriyetimizin kazanımları tehlikededir. Sayın Genel Başkanımız seçim bildirgesinde okudu. Dar gelirliye, emekliye, memura, esnafa büyük imkanlar sunulacak. Seçildiğim günden bu yana, kendisinden almış olduğum talimatlardan en önemlilerinden biri de sizin gibi dar gelirlilere, şehrin esnafı olarak önemli yer tutan hemşehrilerimize sahip çıkmam yönündedir. Muhterem Liderimiz, hemşehriniz Sayın Devlet Bahçeli’den talimatlıyız. Mecburuz Allah’ın izniyle. Duraksız taksicilerin tamamını durağa kavuşturmazsak, gidin beni Devlet Bahçeli’ye şikayet edin. Size bu teminatı veriyorum. O esnaftan yanadır. Gidin deyin ki ona; ‘Senin de talimatın varmış genel başkanım, hemşehrim deyin. Bu belediye başkanı iyi başladı ama sonunu getiremedi’ deyin. İnşallah sizlerin desteğiyle biz iktidara geleceğiz. Ticari araçları yenilediğinizde ÖTV’yi, KDV’yi kaldırıyor Sayın Devlet Bahçeli. Esnafımız zaten çalışarak katmedeğer üretiyor. Gideceksiniz yeni bir arabayı 16-20 bin lira aralığında satın alacaksınız. Mutlu Türkiye; verimli, üretken Türkiyedir. İnşallah Milliyetçi Hareket İktidarı, bunun temellenmesinin yegane teminatı olacaktır.

Taksiciler isterse bir şehrin kimyasını değiştirir.”

BİZİ SUSTURMAK İSTİYORLAR

Devletin bütün olaraklarıyla üzerlerine geldiğini bildiren Başkan Sözlü, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “ Bizi susturmak istiyorlar. Türkiye’de Melih Gökçek’ten başkasının konuşması yasak onlara göre. Sayın Cumhurbaşkanının seçimden önce Adana’ya gelmesinin hakkaniyetli olmayacağını, seçimden sonra gelirse en sıcak şekilde karşılayacağımızı söyledim. Bunun için beni neredeyse parçalayacaklardı. Seçime kadar olan şu süreyi iyi değerlendirelim. Taksici esnafı bize destek versin.  MHP’yi Adana’da 1. parti çıkarın. Öyle olursa Sayın Cumhurbaşkanı ömrü billah Adana’ya gelmez. Taksici esnafından destek istiyoruz. Kazancınızı kimseye heba ettirmeyeceğiz. Ben sizin probleminizi çözeceğim, bize itimat edin. Devlet ve milletimizin bekası için de ben sizden destek istiyorum. Bir siyasetçi ancak halktan, hemşehrilerinden destek isteyebilir. Beni halk seçti. Arkamda siz olduğunuz sürece kimseden korkmam. 3 dönem belediye başkanlığı yaptığım Ceyhan’ın taksicilerine, dolmuşçularına gidin sorun. Hiç birinin rızkını zora sokacak bir iş yapmadım. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’nin terbiyesiyle emekten yana, işçiden yana, halktan yanayız. Rızık mücadelesi verip, ailesinin ve çocuğunun geleceği, bugünü için çaba gösteren esnafımızla birlikte olmak bizim için doğal bir davranıştır. Adana bu konuda taksici esnafının Türkiye’de en rahat ettiği şehir olacaktır. Adana’da esnaf bizimle gülecek. Milliyetçi Hareket’in 7 Haziran’dan sonra yapmak istediklerini, biz Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli’den talimatı alarak seçimden önce hayata geçiriyoruz. Onun talimatıyla Adana’da taksi esnafının önü açılmıştır.”

 

Konuşmaların ardından Transit Taksi İstasyonları’nın toplu açılış töreni, Anadolu Lisesi Kavşağı Metro İstasyon Durağı önünde gerçekleştirildi.

 

Başkan Sözlü, Turgut Özal Bulvarı Metro İstasyonu Anadolu Kavşağı’nda oluşturan ekspres taksi durağından, Aşkım Tüfekçi Hastanesi önünde oluşturulan ekspres taksi durağına kadar ticari taksi kulandı.  Aşkım Tüfekçi Hastanesi önünde de ekpres taksi durağı açılışı gerçekleştirildi.