Avrupa Birliği Projesi’nin ilk ayağı olan bu etkinlikte Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Dil Eğitimi ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinde okuyan ve mezun olan katılımcılara; yabancılara Türkçe eğitimi konusunda alanında uzman öğretim elemanları tarafından eğitim verilecek. Sertifika programı hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elamanı ve Adana İnsanına ve Kentine Hizmet Vakfı Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kara, 27 Şubat ile 10 Mart tarihleri arasında Tarihi Kız Lisesi’nde (Adana Kültür ve Sanat Merkezi) gerçekleşecek eğitime yaklaşık 40 kişinin katılacağını ifade etti.

ÜLKEMİZDE 3 MİLYON SURİYELİ MÜLTECİ VAR

Kara, programın içeriğiyle ilgili şunları söyledi: “Bugün itibariyle ülkemizde misafir olarak yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteci yaşamaktadır. Bizler onlarla çarşıda, pazarda ve yaşamın her safhasında karşılaşmaktayız. Bu yüzden Suriyelilere Türkçe öğretilmesi konusunda özellikle Adana’da büyük bir ihtiyaç ortaya çıkmıştır. Bu açıdan 10 gün sürecek ‘Eğiticinin Eğitimi Programı’nı planladık. Başta Çukurova Üniversitesi TÖMER ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan olmak üzere, pek çok üniversiteden gelen öğretim üyesi bu eğitimde görev alacak. Bu programı tamamlayan öğrencilerimiz Avrupa Birliği projelerinde, özel kurslarda, devletin ilgili birimlerinde iş sahibi olabileceklerdir. Bu anlamda bize bu fırsatı sağlayan başta Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’ne, Adana Büyük Şehir Belediyesi ile Adana Kent Konseyi’ne, Adana insanına ve Kentine Hizmet Vakfı’na teşekkür ediyorum”

BELEDİYEMİZİN DESTEĞİYLE NİTELİKLİ EĞİTİM

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan da eğitici eğitimlerinin ilkini Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi TÖMER iş birliğinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Aslan, “Göçle gelen insanları anlamak onların sorunlarını aktarmak açısından ihtiyaç duyulan bir eğitim. Eğitim sonrası Belediyemizin destekleriyle nitelikli eğitimin artacağına inanıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, insani açıdan seçildiği günden bu yana savaş ve iç çatışma sonucu ülkelerinden ayrılmak durumunda kalan ve Adanamızda yaşamlarını sürdüren misafirlerimizin her zaman yanında olmuştur” dedi.