Çağ Üniversitesinin Ankara ve İstanbul dışında Türkiye’de kurulan ilk vakıf üniversitesi olduğunu belirten Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, “Bölgeye hizmet veren bütün sivil toplum örgütlerini tanımak, yeni yönetimlerini hayırlamak için ziyaret ediyoruz. Kurum olarak yapabileceğimiz ne varsa ortak çalışarak işbirliğinde bulunma arzusundayız. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanlarının katılabileceği sertifikalı eğitim programlarınız varsa katılmak. Bizim programlarımızı sizlere tanıtmak isteriz. Öğrencilerimize staj yeri olanağı sağlanması konusunda bilgi almaya geldik. Çağ Üniversitesi olarak ailelere karşı sorumluluğumuzu bilerek emanet edilen çocuklarımızı çok iyi yetiştiriyoruz. Nitelikli yetişen mezunlarımızda görev aldıkları iş dünyasında bizleri mahcup etmemektedir. 18. Yılını dolduran üniversitemiz 6.000’ne yakın öğrenci mezun vermiştir. Yetkin olan ekibimiz ile öğrencilerimize Çince, Rusça, İspanyolca, Almanca ve Fransızcayı seçmeli dil olarak İkinci dil seçeneği ile eğitim veriyoruz. İstiyoruz ki bizden mezun olanlar bölgemize, ülkemize faydalı olsunlar. Ayrıca bu bölgede Hukuk Fakültesi ve Uluslar Arası İlişkiler Bölümü ilk bizim üniversitede açılmıştır.” Diye konuştu.

 

EĞİTİMİN ÖNEMİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış ile Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tezcan’ın hazır bulunduğu ziyarette Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci’nin ziyaretinde mutlu olduğunu ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Bizleri ziyaret ederek incelik gösteren Çağ Üniversitesi Rektörümüz Çetin Bey ve Koordinatör İbrahim Beye çok teşekkür ediyoruz. Gerek şahıs gerek borsa olarak eğitim önemini hepimiz biliyoruz. Üniversiteler bir şehir için eğitimden daha öte artı değer bir unsurdur. Bulundukları şehrin kültürünü, sosyal yaşamını direk etkileyen kurumlardır. Biz işadamı, sanayici olarak üniversitelerle işbirliği yapmaya, yardımlaşmaya hazırız. Üzerimize ne düşerse severek yaparız. Bu ziyaret ile Çağ üniversitesinin bölgemizdeki en eski üniversitelerden olduğunu biliyorduk ama şimdi daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Üyelerimiz için üniversitelerimiz için bölgemiz ve ülkemiz için iyi olacak her işin bir parçası olmaktan keyif alırız. İşbirliğimizi arttırarak sürdüreceğiz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci ziyaret anısı olarak ATB Başkanı Muammer Çalışkan’a kahve takımı hediye ederken, ATB Başkanı Muammer Çalışkan’da ATB’nin 100. Yıl anısına hazırlatılan ‘Çukurova’da Tarımın Tarihi’ kitabını imzalayarak hediye etti.