İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 21. Dönem Olağan Genel Kurulu için “Çağdaş Demokrat İnşaat Mühendisleri” yönetim kurulu adaylarını belirledi. Yeni dönem için aday olmayan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, “Çağdaş Demokrat İnşaat Mühendisleri” adaylarını destekliyor.

Halil Çağdaş Kaya, Zekeriya Turanbayburt, Suphi Civelek, Duygu Argunşah,  Leyla Tan, Hıdır Çak ve Ahmet Berdan Dinçyürek, Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu Yönetim Kurulu adayları olarak belirlendi.

Aday belirleme çalışmasının ardından “Çağdaş Demokrat Mühendisleri Grubu” adına açıklamayı, önceki dönemlerde de İMO Adana Şube Yönetim Kurulu’nda sorumluluk üstlenen Halil Çağdaş Kaya yaptı.

“SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ”

İMO Adana Şube Yönetim Kurulu’nda yer almaktan onur duyacaklarını ve İMO’nun ilkeleri, hedefleri doğrultusunda İMO Adana Şubesi’ni geleceğe taşımaya devam edeceklerini ifade eden Kaya, “Çağdaş Demokrat İnşaat Mühendisleri, mesleğe, meslektaşlarına, Adana‘ya ve ülkeye olan sorumluluklarını yerine getirmeye hazırdır” dedi.

Adana kent sorunlarının çözümü doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Kaya şöyle konuştu:

“1972 yılında faaliyetlerine başlayan örgütlülüğümüz, 44 yıldır, inşaat mühendislerinin saygın bir örgütü olarak bölgemizde çalışmalarını sürdürüyor. Niğde, Adıyaman, Osmaniye, Kozan, Kahramanmaraş ve Elbistan temsilciliklerimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, 4 bin 373 inşaat mühendisi üyemiz bulunuyor ve her geçen gün de bu sayı artış gösteriyor. Üstlendiğimiz önemli sorumluluğun bilincinde olarak mesleğimizin normlarının evrensel boyutlarda geliştirilmesi, meslektaşlarımızın sorunları yönünde sistemli adımların atılması en başta gelen hedeflerimizden olacaktır.”

Adana kent sorunlarının çözümü doğrultusunda bilgi, araştırma ve çalışmalarıyla Adana’nın hizmetinde olacaklarını vurgulayan Kaya “Yaşadığımız kente ve ülkemize olan sorumluluğumuz mesleğimize duyduğumuz sorumluluk kadar önemlidir.  Bu doğrultuda İMO Adana Şubesi sözünü söylemeye ve Adana kent yaşamı kalitesinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarına devam edecektir” diye konuştu.

GENEL KURUL 20 ŞUBAT’TA

İMO Adana Şube Genel Kurulu’nun ülkemizde önemli siyasal ve toplumsal gelişmelerin yaşandığı bir eşikte toplandığını belirten Halil Çağdaş Kaya,  İMO Adana Şube üyelerini mesleğe ve meslek örgütlerine sahip çıkmak üzere Genel Kurul ve seçimlere katılmaya çağırdı.

İMO Adana Şube Genel Kurulu 20 Şubat Cumartesi günü Seyhan Oteli’nde, seçimler ise 21 Şubat Pazar günü İMO Adana Şube binasında yapılacak.