Çukurova Üniversitesi Mezunlar Derneği (ÇÜMED) Başkanı Cengiz Kurt, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği’nden Prof. Dr. Tuncay Özgünen ve Çevirmen Ceren Ünlü’nün eşlik ettiği ziyarette, Güney Kıbrıs’tan Gazeteci Tina Adamidou, KKTC’den Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeni Bakış Gazetesi köşe yazarı Dr. Çiğdem Dürüst, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü ve Mersin Kent Konseyi Temsilcisi Hülya Sabahat Ölçer hazır bulundu.
“Barışın İnşa Edilmesi İçin Bir Arada Çalışmanın Önemine Vurgu Yapıldı.”
Ziyarette konuşan Dr. Çiğdem Dürüst ile Tina Adamidou, barışın inşa edilmesi için bir arada çalışmanın önemine vurgu yaptılar.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise insan haklarına, kadının insan haklarına ve bilime verdikleri önemi vurgulayan konuşmasında, Türkiye’de kadın çalışmaları merkezini açan ilk üniversite olmanın verdiği gururu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Kibar, insan haklarının toplumların ilerlemesindeki en önemli yapıtaşlarından olduğunu ifade ederek çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Amaç, İnsani Değerler Konusunda Farkındalığın Artırılması.
27-29 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Şiddetsiz Topluma Dönüşmek ve Barışı Sağlamak için Kazan-Kazan Çalıştayı/Win-Win Peace" de insan Hakları, kadının insan hakları, aile içi şiddet, töre cinayetleri, göç ve mültecilik ile sosyal medyanın sivil toplumun güçlendirilmesi konularında atölye çalışmaları, paneller ve toplantılar yapıldı.
Adana'dan da 40'tan fazla kamu görevlisi ve sivil toplum mensubu temsilcisinin katıldığı çalıştayda insani değerler konusunda farkındalığın artırılması, işbirliğinin sağlanması ve anlayışın geliştirilerek bunun toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilişkilendirilmesi için yapılabilecekler ele alındı.