Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin , “Kaynaş ve Paylaş” isimli projesi kapsamında ilköğretim okulu öğrencileriyle buluşan “Camadan” Zeki Ünal, miniklerin zihinlerini engellilere yönelik önyargılardan temizlemeyi sürdürüyor. 



Dost Eller İlköğretim Okulu’nda 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 48 öğrenciye hitap eden Ünal “Birlikte yaşamanın engeli yok” ana başlığıyla gerçekleştirdiği söyleşide “Engelli ya da engelsiz, tüm insanların hoşlandığı, sevmediği, keyif aldığı, uzak durmak istediği anlar ve durumlar vardır. Bazılarımız sinemaya gitmekten, bazılarımız internet başında zaman geçirmekten, kimimiz yazı yazmaktan, kimimiz de gezip dolaşmaktan hoşlanırız” dedi.

ÖNCE ÇEKİNENLER, TANIYINCA SEVİYOR

Çocukların sorularını yanıtlayan Ünal, en sevdiği yemeğin patates kızartması olduğunu, eğitimini eve gelen öğretmenler aracılığıyla tamamladığını anlattı. Birbiri ardına gelen çok sayıda soruya yanıt veren Camadam Zeki Ünal, “Bazı arkadaşlarımız beni tekerlekli sandalyede görünce çekiniyorlar. Bundan hiç yakınmadım. Zaten benimle konuşup, beni tanıdıktan sonra düşünceleri değişiyor ve arkadaş oluyoruz” dedi.

KÜÇÜKLERİN SORULARINI SABIRLA CEVAPLADI

Camadan Zeki Ünal bir süre konuştuktan sonra ona soru sormak için birbirleriyle yarışan öğrenciler, Ünal’ın nasıl uyuduğundan, evlenip evlenmek istemediğine, küçükken ne olmak istediğinden, hangi takımı tuttuğuna kadar geniş bir yelpazede meraklarını gidermeye çalıştı. Ünal da soruları sabırla ve istekle cevaplayarak miniklerin zihninde yer eden engellilere yönelik önyargıları kırmaya, engelli dünyasına bakış açılarını değiştirmeye çalıştı.



Birlikteliğin sonunda Zeki Ünal’dan ayrılmak istemeyen ve birlikte fotoğraf çektirmek için koşturan minikler, Camadam Ünal’ı yeniden okullarından görmek istediklerini ifade ederek, bununla ilgili söz aldıktan sonra sınıftan ayrılmasına izin verdiler.