Çanakkale Savaşı'nın tüm yönleriyle anlatıldığı "Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi" Seyhan Belediyesi’nin katkıları ile Yaşar Kemal Kültür Merkezi fuaye salonunda açıldı. Açılışa Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. Açılış törenine Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katıldı.

Çanakkale’yi her Türk vatandaşının çok iyi bilmesi ve gelecek kuşaklara anlatması gerektiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gençlere nasihatlerde bulunarak “Çok çalışıp atalarımızı unutmayacağız” dedi.  Başkan Zeydan Karalar, ‘Çanakkale’yi her Türk vatandaşı iyi bilerek anlayarak yaşamalı ve unutmamalıdır. Çanakkale demek Atatürk demektir. Atatürk’ü hiçbir zaman unutmayacaksınız. Bu ülkenin kurtuluşunda kahraman ecdatlarımızın verdikleri savaşı ve kahramanlığı bugün burada görerek yaşayacağız. Sizlerin birçoğunuzun Çanakkale’ye giderek ecdadımızın kahramanlık destanını görmeniz mümkün olmayabilir. Bu nedenle belediye olarak bu destanın müzesini sizlere kadar getirdik. Ne mutlu Türküm diyen bir gençlik olarak çok çalışıp atalarımızı da asla unutmayacağız’ şekilde konuştu.

Çanakkale Müzesi’nin işletmecisi olan Cengiz Yörükaslan, Türkiye genelinde gezici müzeyi vatandaşla buluşturduklarını belirterek ‘102 yılını tamamlamış yüzde yüz orijinal eserleri bugün sizlere Çanakkale Müzesi olarak getirdik. Sizler atalarımızın tarihte nasıl kahramanlık destanı yazdığını burada göreceksiniz ve bunu da asla unutmayarak atamızın torunları olarak onlara yaraşır birer nesil olacaksınız’ dedi. Tarihi eserlerin Çanakkale Savaşı’ndan kaldığına dikkat çekerek 15 gün boyunca açık olacak olan müzeyi gezmeye tüm Adanalıları davet etti.