Programa Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, İlçe Müftüleri, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belde Belediye Başkanları, Emniyet Müdürü Celal Özcan Botaş Bölge Müdürü Mahmut Bahar Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşları, Emekli İl Müftüsü Mehmet Barış, Çevre İllerden misafirler ve Din görevlileri ile kalabalık vatandaşlar katıldı.

         Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, yaptığı açılış konuşmasında, katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek şehitliğin önemine vurgu yaptı.

         İl Müftüsü Arif Gökce’nin günün önemini belirten konuşmasının ardından   Programa konuşmacı olarak katılan, Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Vasfi Yüce ise Çanakkale’nin çocuklara iyi öğretilmesi gerektiğini yıllar önce Türkiye'ye gelen Japon heyetin kendi çocuklarına önce Hiroşima’ya götürdüklerini daha sonra trenlere bindirip teknolojiyi anlattıklarını belirtti. Yüce, Japonların, "Sizin Çanakkale’niz 100 Hiroşima’ya bedel." ifadelerinin önemsenmesi gerektiğini belitti.

         Ayet ve hadisler eşliğinde şehitliğin öneminden bahseden Yüce, Yemame Savaşı'nda Ebu Akil ile Çanakkale Savaşı’nda Ali Çavuş’un aynı duygularla savaştıklarını sözlerine ekledi.

         Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi olarak görev yapan Hafız İsmail Coşar ve ekibinden Bilal DEMİRYÜREK, 2010 Dünya Kur'ân-ı Güzel Okuma Birincisi Ali Tel Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Tanju Durak'ın Kanunu eşliğinde konuklara unutulmaz bir gece yaşattılar.

         Eşsiz sesiyle izleyenleri büyüleyen İsmail Coşar, Bilal Demiryürek ve Ali Tel' in okuduğu kasideler yoğun alkış aldı. Coşar, istek üzerine 'Çanakkale Şehitleri Kasidesini" ikinci kez okudu ve izleyenlere duygulu anlar yaşattı.