Metin Kurgun’un hazırlayıp sunduğu, gazeteciler Doğan Gülbasar, Aliye Gültekin ve Armağan Kabaklı’nın sorularıyla katkı koyduğu programda “Ben Adana Büyükşehir Belediyesinin doğal AK Parti adayıyım” diyen Yüreğir Belediye Başkanı  Mahmut Çeklikcan “zaten gönlümden geçen yer hep orası. Bunu herkes biliyor. 3. defa Yüreğir’e aday olmayacağım. Partimin doğal Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım ancak Genel merkez yerinde kal derse o ayrı” dedi.

Canlı yayın ‘Medya Gündemi’nde bir soru üzerine, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde temelini attığı köprü projesine karşı olmadığını ve hatta Seyhan Nehri üzerindeki köprü sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Çelikcan, temeli atılan köprü inşaatının herhangi bir kayıtlı-onaylı projesinin olmadığını savundu. Çelikcan, Buna karşın şartnameye baktığında ihaleyi alan firmanın projeyi yapacağını şartnamede gördüğünü söyledi. Köprünün ön çalışması yapılırken kendisinin de fikrinin alındığını belirten Çelikcan “Kimseye akıl verecek değilim. Bu hadime de değil. Ancak arkadaşlar geldiler fikrimizi aldılar. Hatta köprüde bir hafif raylı sistem hattı olması gerektiğini belirtmiştim. Onu da koymuşlar”  dedi.

7 yıldır görev yaptığı Yüreğir ilçesinin makus talihini yendiğini, çok önemli hizmetler yaptığını anlatan Çelikcan D-400 karayolundaki altgeçite yönelik ‘karnıyarık’ yakıştırmalarını şık bulmadığını ifade etti. Çelikcan “Söz konusu köprülü kavşak projesi Karayollarının yatırım programında bile yoktu.  Programa alınmasında ve yapımında katkım oldu. Çok tartışılan üstünün kapatılması meselesi de düşünülerek teknik alt yapısı hazır bırakıldı. Çok kısa sürede hallolacaktır” dedi.

Bu arada ÇukurovaTürk TV Ana Haber Bülteni’ni  Pazartesi günü itibariyle ünlu spiker ve haberci Şebnem Arda Boğa sunacak. Hızlı, objektif ve bağımsız haberciliğin adresi olan ÇukurovaTürk TV Anahaber Bülteni,  hafta içi hergün saat 18:30’da yayınlanacak.