2 gün süren festivalde vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı. Atakent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda ilk gün halk oyunları gösterisi, mehteran gösterisi, halk aşıkları atışması, Osmanlı Saray Esvapları defilesi ve Murat Kekilli konseri gerçekleştirilirken, 2. gün Misis'te gerçekleştirilen etkinliklerde Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi temsili gösteri, halk oyunları gösterisi, ''Antik Misis'' konulu arkeoloji, edebiyat tarih söyleşileri, halk atışması, ''Antik Misis'' temalı defile, Adanalı sanatçı Ali Turaç konseri, Piyona Resitali ve Medeniyetler Korosu Konseri ile son buldu.

YERLİ VE YABANCI BİR ÇOK İNSAN BÖLGEYİ GÖRDÜ

Amaçlarının Misis'i Dünya Kültürel Mirası'na kazandırmak olduğunu belirten Başkan Çelikcan '' 7 bin yıldır kesintisiz yaşamın devamın ettiği Misis'i düzenlediğimiz bu festivalle Adana'ya, Türkiye'ye ve tüm Dünya'ya tanıttık. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor.  Biz bu festivalle Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Festival ile yerli ve yabancı bir çok insan bu bölgeye gelerek çalışmaları yerinde görme imkanına elde etti.'' şeklinde konuştu.

ÖDÜLLÜ PROJE

2012 yılından bu yana devam ''Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi'nin Yüreğir Belediyesi yükleniciliğinde  İtalyan Pisa Üniversitesi ve Kültür Bakanlığı'nın destekleriyle sürdüğünü belirten Başkan Çelikcan ''Projemiz Tarihi Kentler Birliği tarafından ''En İyi Proje'' ve Sürdürebilir Proje'' ödülüne layık görülen bir projedir. Bölge bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bölge olduğu için çıkan eserler tarihe ışık tutacaktır.'' dedi.

MEDENİYETLER KOROSU DÜNYAYA BARIŞ VE SEVGİ MESAJI VERDİ

Farklı dil ve dinlerden oluşan Medeniyetler Korosu söyledikleri çeşitli dillerdeki eserlerle dünyaya barış mesajı verdiler. Çevremizin ateş çemberinde olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''İnsanlığın en çok ihtiyacı olan şey sevgi ve barıştır. O yüzden farklı insanlardan oluşan Medeniyetler Korosu sevgi ve barış adına eserlerini seslendirdiler. Farklı medeniyetlerin yaşadığı bu bölgeden dünyaya barış mesajı gönderdiler.

KATILIMCILARA BAŞKAN ÇELİKCAN'DAN HEDİYE

Yurtiçi ve Yurtdışından katılan misafirlerle ilgilenen Başkan Çelikcan günün anısına  Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde üretilen çeşitli hediyeler  verdi.

KÜLTÜREVLERİ ÜRÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Başkan Çelikcan'ın hizmete açtığı kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünler Misis Çukobirlik binasında sergilendi. Katılımcıların büyük beğenisini kazanan ürünler festival boyunca büyük beğeni topladı.

ŞAHMERAN EFSANESİ CANLANDIRILDI

Festival kapsamında efsanelere konu olan Şahmeran Efsanesi Tarihi Misis Köprüsü üzerinde sergilendi.  Efsaneye göre Dünyalar güzeli Şahmeran ve onun sevgisi uğruna peşinden giderek ölümüne sebep olan ejderhanın ölümü temsili olarak sergilendi.

BAŞKAN ÇELİKCAN'DAN TEŞEKKÜR

Birincisi düzenlenen Uluslarası Ölümsüzlük Festivali'ne katılan destek ve emek veren herkese teşekkür eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Adana'mızın yerel ve ulusal anlamında tanıtımı için çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Adana artık güzel şeylerle anılır oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu festivali deva ettiririz.'' şeklinde konuştu.