Yüreğir'in kentsel dönüşüme diğer ilçelerden yerlerden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Çelikcan " Yüreğir'deki yapıların büyük çoğunluğu gecekondulardan oluşmaktadır.Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işlerinden biri. Çok şükür Kışla Mahallemizde Adana'da ilk yerinde kentsel dönüşümü tamamladık. Vatandaşlarımız yeni konutlarına kavuştular. Yüreğir'in değişik bölgelerinde de çalışmalarımız sürüyor." şeklinde konuştu.

Yavuzlar Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında belediye meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Çelikcan, vatandaş görüşmelerinin başladığını belirtti. 55 dönüm alan üzerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan " Yüreğir'de kentsel dönüşümü daha hızlı yapmak için arayışlarımız sürüyor. TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yüreğir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz yerlerde çalışmaları yürütüyoruz. Yavuzlar Mahallesi'ni belediyemiz eliyle yürütüyoruz. Burada vatandaş görüşmeleri sürüyor. 


KAPALI SEMT PAZARI VE YENİ CAMİ'Sİ DE  OLACAK


Mevcutta 401 bağımsız bölüm ve 93 işyeri varken, yeni yapacağımız projede 860 konut 101 işyeri cami, kapalı pazar yeri,kreş, spor alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve süs havuzları da olacak. Yapacağımız kapalı semt pazarı alanı 4 bin metre kare olurken cami alanı ise 2470 metrekare olacak.

Yavuzlar Mahallemizde bu projemizin hayata geçmesiyle Yüreğir modern ve yaşanılabilir konut alanlarına kavuşacaktır. Vatandaşlarımız çıkmaz sokaklardan ve yeşil alanı olmayan yerlerden kurtulup sosyal donatıları olan yerlerde yaşamlarını sürdüreceklerdir.