Ahmet Yesevi Kültür Evinde çoğunluğunu bayanların katıldığı etkinliklerde ilahiler söylendi, katılanlara sürpriz hediyeler dağıtıldı. Başkan Çelikcan burada yaptığı açıklamada yeni açılan Kültür Evleri sayesinde her türlü etkinliğin yapılabildiğini belirterek katılanlara teşekkür etti.

 

TÜYAP Fuar alanında yapılan etkinlikte ise standları tek tek gezerek vatandaşlara gül dağıttı. Fuar alanı içerisinde düzenlenen, Adana Müftülüğü, Yüreğir Müftülüğü ve Yüreğir Belediyesinin ortaklaşa üstlendiği etkinliğe katıldı. Etkinlikler kapsamında K Maraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman bir konferans verdi. Tiyatro gösterisi ve Erhan Güleryüz ve Fatih Kısaparmak söyledikleri şiir ve ilahilerle geceye renk kattılar. Geceye Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Adana İİ Müftüsü Arif Gökçe, Yüreğir Müftüsü Mehmet Gök ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gecede bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Diyanet İşleri Başkanlığının çok anlamlı bir etkinlik düzenlediğini belirterek ‘Türkiye’nin her yerinde bu etkinlikler insanlarımıza önemli mesajlar veriyor. Ben Adana Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Bu önemli günde insanlarımızı bir araya geliyorlar. ‘Biz seni yaratmasaydık, alemleri yaratmazdık’ ayetinin muhatabı olan sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)  ümmeti olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Onun her şeyine ihtiyacımız var. Bizler de ona iyi birer ümmet olmalıyız. Onun sözüne, nuruna her zaman ihtiyacımız var.

 

Peygamber Efendimizi anmaktan ziyade onu iyi anlamalıyız. Onu anlamayla yaşamımıza renk katarız. Bu etkinliklere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’ dedi. Başkan Çelikcan geceye katılan sanatçılara birer çiçek verdi ve teşekkür etti.