‘Antik Misis Dünya Kültür Mirasına Kazandırılıyor’ konulu konferansta konuşan Başkan Çelikcan, ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi ile Adana ve Yüreğir’i uluslararası arenada tanıtmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

‘ANTİK MİSİS DÜNYA KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR’
Tarihi Ramazanoğlu Konağı’nda düzenlenen ‘Cumartesi Sohbetleri’ etkinliğinin bu haftaki konuğu Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan oldu. Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Osman Arık, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Razaman Saygılı, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar ve diğer davetlilerin katıldığı etkinlikte bir sunum yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Çelikcan, 2014 yılı Kasım ayı içerisinde “Tarihi Kentler Birliği” tarafından düzenlenen ‘Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ kapsamında proje ödülü alan ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesini slayt sunumu eşliğinde davetlilere anlattı. ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi ile uluslararası ilklere imza atan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Misis Antik Kenti’ dünya kültürel mirasına kazandırmak için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.  Misis’te kazıların iki yıldır devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan, Misis’in Kültür Park ve Arkeoloji Parklarıyla birlikte bir müze haline getirileceğinin altını çizdi. 2014 yılı Aralık ayında İtalya Pisa Üniversitesi’nin daveti üzerine İtalya’ya giderek projeyi hem İtalya Pisa Üniversitesi’ne, hem de Pisa Belediyesi’ne tanıttıklarını anlatan Başkan Çelikcan, ziyarette Çukurova Üniversitesi ve Pisa Üniversitesi arasında gelişen işbirliğine dikkat çekerek önümüzdeki dönemde Adana Valiliği ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla düzenlenebilecek yeni ziyaretlerle bu işbirliğinin boyutunun ticari, ekonomik ve kültürel işbirliğine dönebileceğini vurguladı. Başkan Çelikcan, ‘Ölümsüzlük Şehri Misis’ projesi ile antik Misis’i dünya kültür mirasına kazandırarak Adana ve Yüreğir’i uluslararası arenada tanıtmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

DOÇ. DR. RAMAZANOĞLU: “ENDER RASTLANAN BİR KÜLTÜR HİZMETİ!”
Konferansa ev sahipliği yapan Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu bir belediyenin bu kadar büyük bir projeye, bu kadar büyük bir kültürel hizmete imza atmasının ender rastlanan bir uygulama olduğunu vurgulayarak Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a projedeki emeği ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.