Sinerji Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akıllı Sinerji Kulübü Başkanı Umutcan Olmuş ve değişik bölümlerde okuyan öğrencilerle hayat deneyimlerini paylaşan Başkan Çelikcan Üniversiteler ile şehri yönetenlerin işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Üniversitelerin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Üniversitelerimiz şehrin seçilmişleri ve atanmışları ortak hareket ettiği zaman o şehir hem gelişir, hem dönüşür. İnşallah bunda sonra yerel yöneticilerimiz, siyasetçilerimiz ve üniversitemiz daha fazla işbirliği yaparlar.’ dedi.

HER ZAMAN DONANIMLI OLUN

Öğrencilerin kendilerini her zaman hazır ve donanımlı tutmalarını isteyen Başkan Çelikcan ‘Ben bize görev ve yetki vermezler diye bir kenara çekilip beklemedim. Bulunduğum yerde kendimi her zaman her şeye hazır olacak şekilde hazır tuttum. Çok önemli bir yerde Bölge Müdürü oldum ve orada edindiğim tecrübelerden sonra Genel Müdür Yardımcısı odum. Sizlere düşen görev ise kendinizi her zaman hazır ve donanımlı tutup hedefinizi belirleyip mücadele edin.’ şeklinde konuştu.

SİYASET OLGULARLA DEĞİL ALGILARLA YAPILIYOR

Belediye hizmetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Çelikcan ‘Belediyecilik doğumdan ölüme kadar hayatımızda vardır. Ben Karayollarında iken belli mevzuat ve kurallar içerisinde çalışıyordum. Burada öyle değil. Vatandaş kanun, mevzuat dinlemiyor. Okul yüzü görmemiş insanımız da var üniversite mezunu insanımız da var. Beklentileri ve olayları algılama şekilleri çok farklı. Sizin vatandaşa ne anlattığınız çok önemli değil, onların ne anladığı çok önemli. O yüzden vatandaşın sevgisine, kültürüne, sosyal yapısına inmek zorundasınız. Bu anlamda zor ama güzel bir görev.’ dedi.

VİCDANINIZIN VE İNANCINIZIN DIŞINA ÇIKMAYACAKSINIZ

Öğrencilerden birinin siyasetin çok kaygan bir zemin olduğu ve yanlışlardan nasıl korunduğu sorusu üzerine Başkan Çelikcan ‘Siyaset sevda işi gönül işi. Şunu kendinize şiar edinmelisiniz. ‘Ben haram lokma yemem ve yedirmem.’ Siz yaptığınız işlerde takdiri Allaha ve vatandaşa bırakacaksınız. Kısa zamanda belki iyi sonuçları olmayabilir ama uzun zamanda insan her zaman kazanıyor. Vicdanınızın ve inancınızın dışına çıkmayacaksınız.’ diyerek hayatta her zaman dürüst olmak gerektiğini belirtti

Sinerji Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr.Hüseyin Akıllı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın anlattıklarının gerçek bir hayat ve başarı hikâyesi olduğunu belirterek ‘Biz bu ruhu üniversitelerde veremeyiz. Bu fırsatları çok iyi değerlendirin. Başarılı olmanın yolu üniversitelerden geçiyor. Önünüzdeki 4 seneyi çok iyi değerlendirin. Ben Sayın Başkanımız Mahmut Çelikcan’a bize gösterdiği ilgi alakaya çok teşekkür ediyorum.’dedi.