Kampın idaresi ve yönetiminden sorumlu olan Adana Vali Yardımcısı Halis Aslan Çelikcan ve beraberindekilere kampı gezdirerek kampta kadınlara ve çocuklara yönelik açılan eğitim sınıfları ve mesleki kurslar hakkında bilgiler verdi.

Adana vali yardımcısı Halis Aslan ‘’ Kampta şuan itibari ile yaklaşık 11500 sığınmacı kalmakta, bugüne kadar sadece 300 kişinin ülkesine geri döndü, haftada iki kez BM temsilciliği yetkilileri de kampımızı ziyaret etmekteler. Adana’mızın gerek bürokratları gerek işadamları ve STK’ları ve tüm vatandaşlarımızla çok iyi bir sınav verdik. Suriyeli kardeşlerimizi konaklama, eğitim, spor, sosyal ihtiyaçlar, iaşe ve kültürel anlamda en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz, kampta kalanlar memnuniyetlerini açıkça ifade etmekteler. Bu vesileyle Kampımızı ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Mahmut Çelikcan’a da kampımızın kuruluş aşamasından bugüne kadar gösterdiği duyarlılık ve katkıları için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.
Ziyarette bulunan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise ’’Komşu ülke Suriye’de yaşanan çatışma ve savaş hali yüz binlerce insanın ölümüne milyonlarca insanın yurtlarından olmalarına neden oldu. Bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız. Daha yüzyıl önce Suriye bizim ülke topraklarımız arasındaydı. Bu insanlarla coğrafya, inanç ve kader birliğimiz vardır. Bu felaket bizim de başımıza gelebilirdi. O yüzden kardeşliğimizi dostluğumuzu gösterme vaktidir. Dilerim Suriye’de yaşanan kargaşa bir an evvel sona erer. Bu insanlar kendi topraklarında huzur içinde yaşarlar. Bende bu vesile ile bu kampta emeği geçen başta sayın vali yardımcımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Yapılabileceğin en iyisini ortaya koymuşlar. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da imkânlarımızla yanlarında olacağız.’’ Dedi.

Çelikcan daha sonra kamptaki sosyal ve kültürel kursları gezerek çocuklar için getirdiği hediyeleri dağıttı.