Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “İster kabul edilsin isterse kabul edilmesin cemevleri ibadethane olmalıdır” diye konuştu.

 BARIŞ MESAJI VEREREK CEMEVİNİ AÇTI

Adana’da Çukurova Belediyesi’nin Altıneller Grubu’ndan destek alarak yaptırdığı Karahan Mahallesi (köyü) Taziye ve Cemevi görkemli bir törenle açıldı. Törene CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut,  CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan,CHP  Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.  Açılışı yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in konuşması sırasında barış güvercinleri uçuruldu. Başkanlığa seçilişinin 7’nci ayında Türkiye’nin en büyük cemevini 100. Yıl’da hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Çetin, Yunus Emre’den alıntı yaparak şunları söyledi:

“KABUL ETMESELER DE İBADETHANEDİR”

“Başkaları ister kabul etsin isterse kabul etmesin; biz cemevlerinin ibadethane olarak görülmesi için elimizden geleni yapacağız. Cemevlerinin yasal statüye kavuşması ve cemevlerinin birer ibadethane olabilmesi için Adana’daki üç ilçe belediyesi olarak meclislerimizden karar aldık. Yunus Emre ‘En Büyük İbadet Sevmektir’ diyor. Biz insanları seviyoruz, hiçbir ayrım yapmadan seveceğiz ve sevdiğimiz için de onlara gece gündüz demeden çalışıp hizmet götüreceğiz. Bizi izlemeye devam edin; çalışan, üreten, emeğe saygılı, hesap veren sosyal demokrat belediyeciliğimizi herkes örnek alacak.”

“CAMİ DE YAPAR, KİLİSE DE CEMEVİ DE”

Çukurova Belediyesi Karahan Mahallesi Altıneller Taziye ve Cemevi’nin açılışında konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, toplantıya katılanlara “Siz hiç cemevi açan bir AKP’li belediye gördünüz mü?” diye sordu ve yanıtını da kendisi verdi: Ama CHP’li belediyeler cami de yapar, kilise de yapar, cemevi de yapar. Çünkü CHP birleştirir, AKP ayrıştırmaya kalkar. Diyanet İşleri Başkanı ‘kırmızıçizgimiz var’ demiş. Desin. O sözler buradan girer, şuradan çıkar, vız gelir tırıs gider.”