Sokak hayvanları için modern barınak yapılacağını belirten Çetin, üniversiteli işsizler ile Çukurovalılar için yeni müjdeler ve haberler verdi.

“KADIN-ERKEK BİR ARADA OLACAKSINIZ”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tüm yöneticilerin katılımı ile düzenlediği Halk Günü’nde mevcut üç emekli evine ek olarak K.Evren Bulvarı üzerinde ve Yurt Mahallesi’nde de iki emekli evinin daha yapılmakta olduğunu söyledi. Emeklilerden ‘delikanlı emekliler’ olarak söz eden Çetin, çok özgün öneriler geldiğine dikkat çekti ancak yanlış anlaşılan bir görüntüyü de doğru bulmadığını vurguladı. Emekli kadınlara seslenen Çetin, “Biz bu emekli evlerini sadece erkek emekliler için yapmıyoruz. Kadın-erkek bir arada olacaksınız, emekli evlerine sahip çıkın. Emekli Evleri sadece erkekler için değil” diye konuştu.

3 KONSEPT SOKAK, GASTRONOMİ PAZARI

Mahfesığmaz Mahallesi Şehit Faik Bulut Parkı’nın A’dan Z’ye değiştirileceğini, aynı bölgede Gökkuşağı, Kitap ve Şemsiye temalı üç özel sokak yapılacağı müjdesini veren Başkan Soner Çetin, Çukurova ilçesine ilk kez Gastronomi Pazarı kurulacağını açıkladı. Müjdeleri alkışlarla karşılanan Çetin, Topalak köyündeki Çukurova Belediyesi Hayvan Barınağı’nın da çağdaş bir yapıya kavuşturmak üzere yepyeni bir proje hazırlandığını belirtti. DABB Başkanı olduğunu da hatırlatan Başkan Çetin’in son müjdesi ise işsiz üniversite mezunu gençler içindi: 120 gencimiz için AB’den 1 milyon TL hibe kredisi almayı başardık, eğitim görecekler ve iş bulmalarını sağlayacağız.

UĞUR DÜNDAR HAFTAYA ÇUKUROVA’DA

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşmasında Yurt Mahallesi’nin sabırsızlıkla beklediği Pazar Yeri konusunun da çok yakında çözüleceğini, bir soru üzerine Belediye Evleri’nde yapılacak kentsel dönüşümün kesinlikle TOKİ aracılığıyla olmayacağını söyledi. Çetin’in altını önemle çizdiği bir diğer haber ise “Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da” adlı etkinliğine yönelikti. Türkiye’nin yetiştirdiği değerli gazeteci-yazar ve televizyon programcısı Uğur Dündar’ın 19 Şubat 2016 Cuma akşamı Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde Halk Arenası yapacağını belirten Çetin, “Herkesi bu müthiş buluşmaya bekliyoruz” dedi.