Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, başkanlığını ayrıca yürüttüğü Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (DABB) ev sahibi olduğu beceri kazandırma kursu sertifika törenine katıldı; İngilizce, mefruşat, rölyef gibi kurslardan mezun olan 154 kadına başarı belgeleriyle hediyelerini verdi. Mezitli Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen törene Kaymakam Nazım Madenoğlu ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katılarak “Kadınların istihdamına yönelik çalışmalara yürekten destek olmaya çalıştıklarını” anlattılar, “Asıl alkışlanacak olanlar kadınlardır” dediler.

KAMPÜSTE İYİLEŞECEK, MESLEK ÖĞRENECEK

Belediye başkanı seçilmeden önce hazırladığı “Kadın Yaşam Köyü” projesi hakkında kadınlara bilgi veren DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  “Mezitli böyle iyi bir kaymakamı, böyle çalışkan ve duyarlı bir belediye başkanı, böyle iyi yöneticileri olduğu için çok şanslı” dedi ve şöyle devam etti: Adana’da hazırladığımız Kadın Yaşam Köyü projesi için bir an önce harekete geçmek istiyoruz. Şiddet gören kadınlar burada kalacak, rehabilite edilecek, meslek öğrenecek ve ürünlerini pazarlarda satacaklar.

“ADANA BAROSU’YLA BİRLİKTE ÇALIŞALIM”

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık’ı ziyaretinde de Kadın Yaşam Köyü projesine yönelik düşüncelerini paylaşan DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kadın Yaşam Köyü projemizi Türkiye Barolar Birliği’nin ‘Gelincik Projesi’ kapsamında birlikte yürütecektik. Ancak parasal sıkıntılar yüzünden projeye başlayamadık. Sizin de katkılarınızla bu Kadın Yaşam Köyü kampüsünü bir an önce hayata geçirelim” diye öneride bulundu. Çıtırık’ın olumlu yaklaşması üzerine Başkan Çetin, “TBB, Adana Barosu ve Çukurova Belediyesi olarak bu işe asılalım; kadına şiddete karşı çözüm olsun” dedi.