“GELİN KURS ALIN, KENDİ İŞİNİZİ KURUN”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, iş isteyenlere “iş kurmaları”, parasını değerlendirmek isteyenlere de “Çukurova’da yatırım yapmaları” için çağrı yaptı. Halk Günü’nde iş ve istihdam konularında gelen talepler üzerine bir değerlendirme yapan Başkan Çetin, işsizlik sorununu belediyelerin çözmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Çetin, “Biz yine de belediye bünyesinde İstihdam Birimi kurarak belediye dışında fabrikalar ya da sanayi sitelerinde iş bulunmasına aracılık ediyoruz. Ayrıca KOSGEB’le işbirliği yaparak girişimcilik kursunun 2’ncisini düzenledik. Gelin kurslara katılın, hibe ve faizsiz krediler alarak kendi işinizi kurun” diye konuştu.

ÇETİN: TÜM YATIRIMCILARA KAPIM AÇIK

Huzurevleri Mahallesi’nde yapılacak spor tesisiyle ilgili tartışma üzerine 7 Şubat Pazar günü referandum yapmaya karar verdiklerini hatırlatan Başkan Soner Çetin, içinde koşu parkuru, park alanı ve halı sahanın yer alacağı bir spor tesisini belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan yaptıracaklarını ve üstelik 10 yıl kira da aldıktan sonra devralacaklarına dikkat çekti. Belediyenin parasal sıkıntısını “yap-birlikte işletelim-devret” adını verdiği bir yöntemle aştığını anlatan Çetin, işadamlarına “Param var’ diyenlere Çukurova’yı düşünmelerini istiyorum. Tüm yatırımcılara kapım açık. Bir kulübümüze arsa karşılığı büyük bir spor tesisi yaptıracağız. Gelin Çukurova’ya siz de yatırım yapın” diye seslendi.

“10 NUMARA BEŞ YILDIZ ASFALT OLDU”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin yoğun katılımın olduğu Halk Günü’nde hem övgü hem de kullanılan yanlış bir ifade dolayısıyla özür aldı. Geçen hafta bir vatandaşın tesis yapımı için kullandığı söylemini hatırlatan Yasin Kırmızı adlı kişi, “O arkadaşın yanlış sözleri için sizden özür diliyorum. Siz çok güzel işler yapıyorsunuz” demesi dikkat çekti. Toplantıya katılan vatandaşlardan Ali Özdinç’in, Güzelyalı Mahallesi’ndeki ara sokakların asfaltlandığını belirttikten sonra “Çok güzel asfalt yaptınız. Teşekkür ederim. 10 numara beş yıldız asfalt oldu. Sizi yürekten tebrik ediyorum” demesi de yine alkışlarla karşılandı.